Loading...

Οι χάρτες στο iOS 6: λάθη και ανακρίβειες!

  • Άρθρο του Neumann
  • at 6/16/2012 -


Το Gizmodo σύγκρινε τους νέους χάρτες της Apple που εισήχθησαν στο iOS 6 beta 1 με κάποια χαρακτηριστικά των Google Maps και ανακάλυψε μερικά λάθη και ανακρίβειες, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές.

Το Gizmodo λοιπόν επιβεβαιώνει ότι οι Χάρτες της Apple είναι ακόμη άγουροι, και παρ’ όλο που πρόκειται μόνο για μια beta, υπάρχουν ανακρίβειες οι οποίες δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος.
Για παράδειγμα, οι λεπτομερείς πληροφορίες, οι χάρτες των διαδρομών, οι υπηρεσίες και οι τομείς είναι αρκετά ανώτερα στους Χάρτες της Google. Στα δεξιά, οι Χάρτες της Apple:
Όσον αφορά την καταγραφή της κυκλοφοριακής κίνησης, η λειτουργία είναι ακόμη ημιτελής και όχι εντελώς ενεργή, ενώ το σύστημα πλοήγησης turn by turn παρέχει κάποιες λαθεμένες πληροφορίες. Αυτή η λειτουργία βέβαια δεν συμπεριλαμβάνεται στους χάρτες της Google, ενώ αντιθέτως, οι χάρτες της Apple δεν περιλαμβάνουν την εξαιρετική λειτουργία StreetView.
Επιπλέον, δεν λείπουν κάποια αρκετά σοβαρά λάθη όπως το ότι η Γροιλανδία έχει αντικατασταθεί με τον Ινδικό Ωκεανό, ο Ινδικός Ωκεανός έχει αντικατασταθεί με τον Αρκτικό Ωκεανό και ένα μέρος της Αφρικής με τον Ειρηνικό.
Βέβαια η Apple έχει ακόμη χρόνο για να διορθώσει αυτά τα λάθη, ενώ για τον καθορισμό των δρόμων θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μερικούς μήνες. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι αυτή η εφαρμογή της Apple ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες…

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...