Loading...

iOS vs Android: Πόσο συχνά χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή οι χρήστες ??

  • Άρθρο του Neumann
  • at 6/28/2012 -


Αναλυτές εφαρμογών από την Localytics ανακοίνωσαν σήμερα ότι η τάση για την χρήση των εφαρμογών αυξάνεται συνεχώς στην αγορά των εφαρμογών για κινητά

Η εταιρεία επίσης σημειώνει πως οι iPhone εφαρμογές ξεπερνούν κατά πολύ τις εφαρμογές του Android, η μέτρηση αυτή έχει γίνει σύμφωνα με το πόσες φορές μια εφαρμογή χρησιμοποιείται.
Πέρσι η Localytics ανακάλυψε πως το 26% των εφαρμογών έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά. Επίσης ανακάλυψαν ότι ένα ακόμη 26% βρισκόταν στην ακριβώς αντίθετη πλευρά χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα. Σαν αποτέλεσμα η εταιρεία αναφέρει πως οι δημιουργοί θα πρέπει να προσανατολίζονται στην δημιουργία εφαρμογών συμβατών και με τα δυο λογισμικά iOS και Android.
Η Localytics επίσης αναφέρει πως η μεγαλύτερη κίνηση στο κατέβασμα εφαρμογών παρατηρήθηκε μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου το 2011. Οι εφαρμογές της μιας φοράς έπεσαν στο 22%, ενώ το ποσοστό των εφαρμογών που χρησιμοποιούνταν πιο συχνά ανέβηκε στο 31%.
“Αλλά δεν έχουν δημιουργηθεί όλες οι εφαρμογές ισότιμα,” λέει η Localytics στην αναφορά της. “Ερευνώντας βαθύτερα μέσα σε αυτήν την τάση θα δούμε πως οι χρήστες iPhone και iPad είναι 52% από τους χρήστες Android. Το υγειές 35% των Apple iOS χρηστών να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή πάνω από 10 φορές μετά την εγκατάσταση συγκρίνεται με αυτό των Android της τάξεως του 23%
Η εταιρεία καταλήγει στο γεγονός πως οι εφαρμογές πλέον είναι πιο στοχευμένες και φυσικά πολύ καλύτερες. Επίσης σημειώνουν ότι όσοι κατεβάζουν εφαρμογές έχουν γίνει πιο προσεχτικοί πλέον και ψάχνουν περισσότερο να βρουν αυτήν που ταιριάζει πιο πολύ στις ανάγκες τους. Η εταιρεία δίνει επίσης και ένα ρεπορτάζ του Piper Jaffray που υποδεικνύει το iPhone να κατέχει το 94% ενώ το Android μόλις το 47% της αγοράς των εφαρμογών.
Όποιος και αν είναι ο λόγος οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Οι χρήστε των Whatever the reason, the numbers don’t lie. iPhone users keep their devices a lot more often than Android users do, and they tend to use the apps they buy much more than Android users do. That’s a win for Apple, for sure.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...