Loading...

Το iPhone έχει γενέθλια..!

  • Άρθρο του Neumann
  • at 6/29/2012 -



Πριν 5 χρόνια βγήκες χωρίς τίποτα άλλο εκτός από ένα 2G, οθόνη αφής και ένα όνειρο. Κοίτα τώρα πως έγινες. Έφερες έναν ολόκληρο πλανήτη από το tic-tac πληκτρολόγιο στον 21ο αιώνα.
Πέντε χρόνια πριν η Apple άλλαξε για μία ακόμη φορά την ιστορία. Όπως είχε κάνει στο παρελθόν, το 1984 με τον Macintosh, που διαμόρφωσε ολόκληρη τη βιομηχανία των προσωπικών υπολογιστών, και το 2001 με το iPod, που έδωσε μορφή στη μουσική βιομηχανία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, το Γενάρη του 2007 ο αγαπημένος μας εκλιπόντας πια Steve Jobs άρχισε την παρουσίασή μπροστά από ένα τεράστιο δαγκωμένο μήλο λέγοντας «Σήμερα θα γράψουμε ιστορία μαζί».
Το iPhone κέρδισε τις εντυπώσεις από τις πρώτες στιγμές της παρουσίασής του. Το κοινό δεν σταματούσε να χειροκροτάει σε κάθε νέο χαρακτηριστικό που παρουσιαζόταν, το οποίο ήταν τόσο φυσικό αλλά ταυτόχρονα τόσο πρωτοποριακό για την κατηγορία, ακριβώς όπως ξέρει η Apple να δημιουργεί. Ένα φιλικότατο, απολύτως φυσικό user interface σε συνδυασμό με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά συγκριτικά με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορούσε την εποχή εκείνη, έκανε πλήθος κόσμου να περιμένει για μέρες στις ουρές για να το αποκτήσει.
Εσείς; Είχατε αποκτήσει το πρώτο iPhone όταν βγήκε στην κυκλοφορία to 2007; Τι συσκευή είχατε πριν από αυτό; Πως οι αναμνήσεις σας με το πρώτο αυθεντικό σας κάνουν να νιώθετε με αυτό που έχετε τώρα;
Παρακολουθήστε την πρώτη παρουσίαση απο τον Steve Jobs

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...