Loading...

Samsung Galaxy S III: Θα γίνει επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, λόγω κενού ασφαλείας

  • Άρθρο του Neumann
  • at 9/25/2012 -



Ένα κενό ασφαλείας, που φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο Samsung Galaxy S III και άλλα κινητά της κορεατικής εταιρείας, οδηγεί τις συσκευές σε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων χωρίς προειδοποίηση.

Το μόνο που χρειάζεται για να συμβεί αυτό είναι ο «ανυποψίαστος» χρήστης να επισκεφθεί, μέσω QR, NFC ή push messages, ένα συγκεκριμένο site. Με αυτόν τον τρόπο, και μέσω μίας γραμμής κώδικα που βρίσκεται στην εν λόγω σελίδα, μπορεί να προκληθεί απομακρυσμένη επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής και έτσι αυτή να επανέλθει αυτόματα στην κατάσταση που βρισκόταν όταν ο κάτοχός της την έβγαλε από τη συσκευασία.

Πρόκειται, στην ουσία, για το ίδιο αποτέλεσμα που προκαλείται, αν πληκτρολογήσετε τον κωδικό επαναφοράς της συσκευής – που για το Samsung Galaxy S III είναι το«*2767*».

Σύμφωνα, μάλιστα, με ειδικούς, το bug αυτό δεν αφορά μόνο τη «ναυαρχίδα» της Samsung, καθώς έχει παρατηρηθεί και σταGalaxy S II, Ace και Galaxy S Advance και, ενδεχομένως, να επηρεάζει όλα τα κινητά της εταιρείας που τρέχουν από την έκδοση Gingerbread και πάνω και ενσωματώνουν το Touchwiz.

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κενό ασφαλείας επέδειξε ο Ravi Borgaonkar, ένας ερευνητής για την ασφάλεια των επικοινωνιών στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στο πλαίσιο του συνεδρίου Ekoparty για την ασφάλεια στηνΑργεντινή την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...