Loading...

Πόσο χρόνο χρειάστηκε να σχεδιαστεί το Nexus 7.;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 6/30/2012 -



Ο πρόεδρος της Asus Jonney Shih και ο επικεφαλής της Google για το Android Andy Rubin αποκάλυψαν ότι το Nexus 7 πωλείται στο κόστος, και ότι έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε μόλις
τέσσερις μήνες. “Οι μηχανικοί μας είπαν ότι είναι σαν βασανιστήριο”, είπε ο Shih. H Asus ενημερώθηκε ότι η Nexus ταμπλέτα θα έπρεπε να είναι έτοιμη σε τέσσερις μήνες, να είναι υψηλών προδιαγραφών και να μην κοστίζει πάνω από $200. “Ζητούν πολλά”.

Ο Rubin λέει ότι μόνο η Asus θα μπορούσε να κινηθεί τόσο γρήγορα: “κατασκευάσαμε ένα προϊόν από το μηδέν σε τέσσερις μήνες”. Παραδέχεται ότι έχει απογοητευτεί από την έλλειψη πωλήσεων των Android ταμπλετών κατά το παρελθόν, αλλά λέει ότι η Google τώρα ένα πλήρες οικοσύστημα που θα επιτρέπει τους χρήστες να καταναλώνουν περιεχόμενο σε μία από τις ταμπλέτες της εταιρίας. “Θεωρώ ότι αυτό είναι το κομμάτι που έλειπε”.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η Google προωθεί το Nexus 7 ως άμεσο ανταγωνιστή του Kindle Fire της Amazon. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Fire, το Nexus 7 διαθέτει τον τετραπύρηνο Tergra 3 και οθόνη ανάλυσης 1280 x 800, και το ερώτημα που προκύπτει είναι πως η Google το πουλάει στην ίδια τιμή; “Όταν θα πωλείται από το Play Store”, λέει ο Rubin, “δεν υπάρχει περιθώριο κέρδους, απλά πωλείται”. 

Σύμφωνα επίσης με το All Things D η Google επιβαρύνεται και με όλα τα έξοδα του μάρκετινγκ που σχετίζονται με τη συσκευή. Σε ερώτηση αν νομίζει ότι η διάρθρωση του κόστους θα κάνει δύσκολη τη ζωή των άλλων Android κατασκευαστών για να πωλούν ταμπλέτες, ο Rubin επέμενε ότι υπάρχει “άφθονος χώρος για καινοτομίες στις Android ταμπλέτες”.

Σχόλια