Loading...

To MacBook Pro με Retina οθόνη και το έξτρα κέρδος για την Apple

  • Άρθρο του Neumann
  • at 6/29/2012 -






Το νέο MacBook Pro με Retina οθόνη σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τους υπολογιστές και μια ένδειξη για το που στοχεύει η Apple στο μέλλον. Πέρα από τα θεωρητικά, όμως, το νέο αυτό MacBook Pro θα μπορούσε να αποφέρει στην εταιρεία ένα επιπλέον δις σε κέρδη.

Η ιστοσελίδα GigaOm έκανε τα μαθηματικά και βρήκε ότι παρόλο που οι πωλήσεις των MacBook αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι οι καταναλωτές επέλεξαν τα φθηνότερα MacBook Air 11-ich και 13-inch μειώνοντας ουσιαστικά τα κέρδη για την Apple κατά $52 εκατομμύρια. Ωστόσο, το νέο Retina MacBook Pro θα αλλάξει τα πράγματα αυξάνοντας τη μέση τιμή πώλησης της σειράς MacBook.

Μια άλλη παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι η έξυπνη τιμολόγηση του MacBook Pro με Retina οθόνη. Το βασικό μοντέλο στα $2199 είναι ουσιαστικό πιο φθηνό από το απλό MacBook Pro εάν σε αυτό επιλέξουμε να τοποθετήσουμε SSD 256GB!


Ακόμα και χωρίς καμία αύξηση στις πωλήσεις Mac σε σχέση με πέρσι η Apple και πάλι θα δει τουλάχιστον $200 εκατομμύρια παραπάνω σε κέρδη και λαμβάνοντας υπόψιν τις καθαρές νέες πωλήσεις και αυτούς που θα επιλέξουν να αναβαθμίσουν στη Retina έκδοση ο αριθμός αυτός φτάνει εύκολα το $1 δις.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...