Loading...

Πρώην στέλεχος της Apple επικρίνει τη Nokia και τους επικεφαλής της για τις επιλογές τους στην αρένα των mobile OS

  • Άρθρο του Neumann
  • at 7/06/2012 -


O Jean-Louis Gassée, πρώην στέλεχος της Apple και της HP, σε μία πρόσφατη συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι δύο χρόνια πριν είχε συμβουλέψει τους ανθρώπους της Nokia να παραμερίσουν την Symbian πλατφόρμα και να υιοθετήσουν το Android ως το βασικό τους mobile λειτουργικό στις συσκευές τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Nokia τότε, παρ’ όλο που ήταν πολύ δυσαρεστημένο από τη στρατηγική που ακολούθησε η εταιρεία όσο καιρό ήταν στο τιμόνι ο Olli-Pekka Kallasvuo, ο οποίος αντικαταστάθηκε κακήν κακώς από τον Stephen Elop, θεώρησε ότι μία τέτοια κίνηση θα αλλοίωνε την ταυτότητά της, θεωρώντας ότι το Symbian είναι συνυφασμένο με τη Φινλανδική εταιρεία.
To πρώην στέλεχος της Apple δεν παρέλειψε να «στολίσει» και τον νυν CEO των Φινλανδών, Stephen Elop, ο οποίος κατά τη γνώμη του  έπρεπε να έχει ήδη αντικατασταθεί λόγω των λανθασμένων στρατηγικών κινήσεών του. Κατά τον Gassée, o Elop βιάστηκε να ανακοινώσει τη συνεργασία με τη Microsoft και να λανσάρει τη σειρά Lumia με τα  Windows Phone Mango, ρίχνοντας στην αγορά συσκευές με ημερομηνία λήξης, καθώς δεν θα μπορέσουν να περάσουν στα Windows Phone 8.
Αρκετοί μάλιστα πιστεύουν ότι η Microsoft, είναι που έχει φέρει την Nokia σε αυτή τη θέση, με τον Elop ώστε να την ακολουθεί πιστά στον αγώνα της να καλύψει με οποιοδήποτε κόστος το χαμένο έδαφος στην αγορά των smartphones, -και γιατί όχι προετοιμάζοντας ίσως και το έδαφος για κάποια μελλοντική εξαγορά.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...