Loading...

Google και Asus κερδίζουν μόλις $15 από κάθε Nexus 7

  • Άρθρο του Unknown
  • at 7/09/2012 -



Google και Asus κερδίζουν μόνον τα απολύτως απαραίτητα από την Nexus 7.

Η πρώτη ταμπλέτα της Google κυκλοφόρησε σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμή. Μάλιστα αν κοιτάξετε τις αντίστοιχες τιμές που υπάρχουν σε ανταγωνιστικές συσκευές σίγουρα θα πιστέψετε ότι οι δύο εταιρίες «μπαίνουν» μέσα με κάθε ταμπλέτα που πουλάνε.

Η πολιτική της Amazon η οποία όχι απλά δεν κερδίζει αλλά χάνει και χρήματα από το Kindle Fire είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, μιας και στόχος εδώ είναι το κέρδος από την πώληση βιβλίων.

Τελικά όπως φαίνεται Google και Asus δεν χάνουν, αλλά κερδίζουν ένα μικρό ποσό της τάξεως των $15.

Δεν είναι κάποιο μεγάλο ποσό βέβαια, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η Microsoft κερδίζει $5 για κάθε Android συσκευή που πωλείται. Κέρδος δηλαδή χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα!

Έπειτα αν σε αυτό το μικρό κέρδος προσθέσετε τα έξοδα marketing, logistics κλπ θα δείτε ότι τα δεκαπέντε αυτά δολάρια εξαφανίζονται ως δια μαγείας.

Η μεγάλη Nexus με τα 16GB μνήμης δίνει κάτι παραπάνω, φτάνοντας τα $55 σε κέρδος.

Δεν χρειάζεται πάντως να λυπάστε την Google. Όπως ακριβώς και η Amazon, σκοπεύει να βγάλει τα «λεφτά» της από τις πωλήσεις βιβλίων, ταινιών και μουσικής.

Βέβαια το ερώτημα είναι τι θα κερδίσει η Asus από την υπόθεση αυτή. Λέτε να πάρει ποσοστά από τις πωλήσεις content ή κατασκευάζει την ταμπλέτα απλά για την «τιμή των όπλων»;


Σχόλια