Loading...

Google Voice Search σε δράση,40+ φωνητικές αναζητήσεις

  • Άρθρο του Unknown
  • at 7/05/2012 -

Ένας χρήστης του youtube αποφάσισε να δημιουργήσει ένα video παρουσιάζοντας εκτενώς τις φωνητικές εντολές που παρουσιάστηκαν μαζί με το Android 4.1 Jelly Bean πριν από λίγες μέρες από την Google. Συγκεκριμένα εκτελεί πάνω από 40 φωνητικές εντολές στο Galaxy Nexus του, το οποίο τρέχει μια πρώιμη έκδοση του Jelly Bean και ομολογουμένως τα πηγαίνει περίφημα. 

Το βίντεο περιλαμβάνει μια σειρά από δύσκολες ερωτήσεις (εκτός από τις απλές),κάποιες εκ των οποίων χρησιμοποιούν το Knowledge Graph της Google για να αποφασίσουν τι ακριβώς εννοεί ο χρήστης.Πχ στην ερώτηση how 'long' a bridge is in length (πόσο μήκος έχει μια γέφυρα) σε σύγκριση με την how long is the movie (πόσο διαρκεί μια ταίνια),η Google είναι σε θέση να καταλάβει ότι στη πρώτη περίπτωση αναφερόμαστε σε μήκος ενώ στη δεύτερη σε διάρκεια. 

Αν το βίντεο δεν έχει υποστεί κάποιου είδους μοντάζ,τότε μιλάμε για μεγάλο ανταγωνιστή του Siri της Apple, το οποίο είχαμε δει πρόσφατα ότι στο 38% των περιπτώσεων δεν έχει ακρίβεια στις αναζητήσεις του.Εν τω μεταξύ είχαμε αναφέρθεί πριν λίγες μέρες και σε μια σύγκριση μεταξύ του Siri και του Google Voice Search.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο διάρκειας 9+ λεπτών. 




Σχόλια