Loading...

iOS 6: Είναι αλήθεια η “μεγάλη” αναβάθμιση που περιμέναμε ?

  • Άρθρο του Neumann
  • at 7/08/2012 -

Χρησιμοποιούμε την iOS 6 beta εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου, από τοτε που έγινε διαθέσιμη. Στην αρχή ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι για αυτήν την καινούρια απαστράπτουσα αναβάθμιση, τώρα όμως που είχαμε τον χρόνο να την χρησιμοποιήσουμε και να εξερευνήσουμε το νέο λειτουργικό της περιβάλλον, η  iOS 6 φαίνεται λίγο βαρετή. Μάλλον όχι βαρετή ακριβώς αλλά και δεν είναι και πολύ από κάτι σε τελική ανάλυση.
Συνήθως αυτές είναι οι «μεγάλες» iOS αναβαθμίσεις, ξέρετε, οι πραγματικά μεγάλες. Στον χρόνο που πέρασα εξερευνώντας την με δυσκολία παρατήρησα μεγάλες αλλαγές από την τελευταία μεγάλη αναβάθμιση της iOS 5 την περσινή χρονιά. Η Apple έχει τον τρόπο της ακόμη και την παραμικρή αλλαγή να την παρουσιάζει σαν κοσμοϊστορικό γεγονός στις παρουσιάσεις της, αλλά αν δεν υπήρχαν κάτι μικροπροβλήματα κατά την λειτουργία της δεν θα καταλαβαίναμε ότι πλέον χρησιμοποιούμε την «νέα μεγάλη αναβάθμιση» του iOS.
Το πρόβλημα είναι ουσιαστικά πως δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που μπορούμε να αναφερθούμε. Η μεγαλύτερη αλλαγή που μας φέρνει η iOS 6 στο λειτουργικό μας σύστημα είναι ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των Χαρτών σαν εφαρμογή, αλλά και αυτό ακόμη είναι περισσότερο μια καινοτομία παρά ένα πραγματικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Ναι είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός το ότι οι χάρτες πλέον έχουν 3D παρουσίαση τώρα… αλλά σε τι μου χρησιμεύει αλήθεια αυτό? Η καθοδήγηση turn-by-turn θα ήταν υπέροχη εάν είχαμε καλύτερη υποστήριξη από το δίκτυο και αν υποστηριζόταν επίσης και iPhone 4, αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει.
Διασκέδασα με την Siri στο iPad μου για λίγο, αλλά αυτό το ξέρει και όποιος έχει  iPhone 4S, η Siri είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστική, αλλά τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο απλά να πληκτρολογήσεις αυτό που θες παρά να δώσεις φωνητικές οδηγίες για να το κάνεις
Δημοσιευμένη Εικόνα
Ειλικρινά αυτό ήταν όλο. Υπάρχουν μερικά νέα κουμπιά που μπορείς να πατήσεις για να απαντήσεις σε μια κλήση, ένα pop up Facebook παράθυρο κάθε τόσο, το Safari μπορεί να εμφανιστεί σε full screen ανάλυση, κάποιες φορές, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που να μας ταρακουνήσει. Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα η Apple να μας ανακοινώσει μερικές ακόμη νέες προσθήκες σε χαρακτηριστικά μέχρι την επίσημη διάθεση της αναβάθμισης, αλλά όχι κάτι ουσιώδες, εφόσον κάτι άλλο δεν είχε ανακοινωθεί και στο WWDC.

Που πήγε όλος ο ενθουσιασμός?
Φυσικά δεν θέλω να παρεξηγηθώ, η iOS 6 είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση απλά πιστεύω πως έπρεπε να είχε άλλο όνομα. Ας πούμε κάτι σαν iOS 5.2. χωρίς να θέλω να απογοητεύσω εσάς που δεν την έχετε ακόμη χρησιμοποιήσει, και παρακαλώ πολύ να την κάνετε την αναβάθμιση μόλις βγει διαθέσιμη, όλοι οι υπόλοιποι όμως που την χρησιμοποιούμε πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχω εντελώς άδικο, δεν συμφωνείτε?

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...