Loading...

iPhone 5: Νέο επίσημο ανακοινωθέν για μικρότερη θύρα σύνδεσης

  • Άρθρο του Neumann
  • at 7/23/2012 -


Πηγές από τους συνεργάτες της Apple αποκαλύπτουν στο Reuters πως το “iPhone 5’ της εταιρείας θα διατεθεί με μικρότερη θύρα σύνδεσης, 19-pin, γεγονός που θα προσφέρει επιπλέον κενό χώρο στο κάτω μέρος της συσκευής.  Αυτή η κίνηση της εταιρείας σημαίνει αυτόματα πως όλα τα υπάρχοντα αξεσουάρ δεν θα μπορούν να συνοδεύσουν και την νέα συσκευή.
Το iPhone 5, το επόμενης γενιάς iPhone της Apple αναμένεται να διατεθεί στην αγορά τον Οκτώβριο, και δυο πηγές από τον ίδιο χώρο αποκαλύπτουν Reuters το ίδιο σενάριο, σχετικά με την νέα κατασκευή της θύρας σύνδεσης.
Πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτό νέο στην ουσία δεν μας προκαλεί κάποια έκπληξη καθώς τον τελευταίο καιρό πολλές διαρροές εικόνων των εξαρτημάτων της συσκευής έχουν κάνει τον γύρω του κόσμου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πολλοί δεν είναι απογοητευμένοι από μια τέτοια προοπτική. Η αλλαγή αυτή και το γεγονός πως όλα τα αξεσουάρ που όλοι μας έχουμε προμηθευτεί κατά καιρούς δεν θα είναι συμβατά με την νέα συσκευή, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα τεράστιο ποσό καταθέσει σε αξεσουάρ και συσκευές για το iPhone μας που πλέον θα είναι άχρηστα. Είναι βέβαια ακόμη ασαφές το ενδεχόμενο εάν η εταιρεία θα διαθέσει επίσης και κάποιου είδους αντάπτορα προκειμένου να μπορέσουμε να συνδέσουμε όλα τα παλιά μας αξεσουάρ στην νέα θύρα.
Ο Pete Cunningham, αναλυτής τεχνολογικών ερευνών στην Canalys δηλώνει:
“It represents an opportunity for accessory vendors. The iPhone connector has been a standard for a long time now and I would expect the same to be true for a new connector, should Apple change it as expected.”
Ενώ πηγές αποκαλύπτουν σε προηγούμενα δημοσιεύματα σεThe Wall Street Journal και Bloomberg τις αποκαλύψεις τους για την νέα θύρα, το δημοσίευμα του Reuters είναι το μόνο επιβεβαιωμένο μέχρι ώρας.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...