Loading...

Microsoft Surface, πόσο θα κοστίζει τελικά;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 7/05/2012 -



Η Microsoft δεν είπε και πολλά για το κόστος της Surface. Ή μήπως είπε περισσότερα από όσα περιμέναμε;

Η δήλωση της Microsoft ότι η Surface με Windows RT τα οποία θα είναι συμβατά με επεξεργαστές ARM θα έχει κόστος το οποίο θα ανταγωνίζεται τις ταμπλέτες που υπάρχουν στην αγορά μπορεί να μην λέει τα πάντα, αλλά λέει αρκετά.

Οι κορυφαίες ταμπλέτες – iPad, Samsung Galaxy Tab 2, Asus Transformer Prime κλπ- αυτή την στιγμή κοστίζουν από 400 έως και 550 ευρώ στις βασικές τους εκδόσεις. Το ανώτερο λοιπόν που μπορεί να φτάσει η Microsoft εάν πραγματικά θέλει να είναι ανταγωνιστική είναι τα 599 ευρώ.

Η μεγάλη – και πιο ενδιαφέρουσα – Surface, αυτή με τα Windows 8 Pro σύμφωνα πάλι με την Microsoft θα κοστίζει όσο και ένα Ultrabook.

Εδώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Βλέπετε υπάρχουν νέα μοντέλα ultrabooks των οποίων το κόστος ξεκινάει από τα €699, ενώ τα high end μοντέλα φτάνουν έως και τα €1400.

Αν η Microsoft θέλει πραγματικά να κάνει το «θαύμα» θα κοστολογήσει την Surface Pro κοντά στα 700 ευρώ, ενώ αν θέλει την απόλυτη αποτυχία θα την ανεβάσει στα 1000+ ευρώ όπου και πολλοί θα είναι αυτοί οι οποίοι θα προτιμήσουν ένα high end ultrabook φορτωμένο με όλα τα καλά του Θεού.


Σχόλια