Loading...

Προειδοποίηση: Tο GTA και το Super Mario στο Google Play είναι Android malware

  • Άρθρο του Unknown
  • at 7/12/2012 -


 


Μία νέα εφαρμογή με κακόβουλο λογισμικό προσπάθησε να βρει τον δρόμο της σε συσκευές Android μέσω του official Google Play store. Αν και το Google έχει αυτόματο σύστημα εξουδετέρωσης παρόμοιων εφαρμογών, η συγκεκριμένη κατάφερε να περάσει τον έλεγχο.

Η Symantec , η οποία το ανακάλυψε για πρώτη φορά το αναφέρει σαν Android.Dropdialer και το περιγράφει σαν “Trojan horse για συσκευές Android, που στέλνει μηνύματα SMS σε έναν αριθμό τηλεφώνου υψηλής χρέωσης”

Το Trojan horse έρχεται με την εφαρμογή σαν κάλυψη, αλλά εγκαθιστά επίσης ένα πρόσθετο app που στέλνει ακριβά διεθνή μηνύματα κειμένου για τη δημιουργία εσόδων για τους δημιουργούς του. Η εταιρεία ασφαλείας το εντόπισε σε 2 τίτλους παιχνιδιών το “Super Mario Bros.” και το “GTA 3 Moscow City.”


Το δίδυμο εμφανίστηκε στο official Google Play store στις 24 Ιουνίου και κατάφερε να έχει 50.000 και 100.000 λήψεις. Τα στατισικά διασποράς του malware στους χρήστες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά . Η Google δεν είχε βρει το κακόβουλο λογισμικό μέχρι που η Symantec το επεσήμανε στο γίγαντα της αναζήτησης, αλλά ήδη δεκάδες χιλιάδες χρήστες το είχαν κατεβάσει.

Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι ότι η F-Secure έχει βρει στοιχεία ότι η Google δεν καθάρισε και πολύ καλά το Google Play store. Σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, η εταιρεία ασφαλείας βρήκε περισσότερα δείγματα του ίδιου κακόβουλου λογισμικού, κρυμένα σε διαφορετικές εφαρμογές: GTA 3: Las Vegas, Instagram After Effects, FIFA 11 Russian Edition και Odnoklassniki Life.



Σχόλια