Loading...

Ανακαλύφθηκε Νέο Trojan Στο Mac

  • Άρθρο του Unknown
  • at 7/26/2012 -


Παλιότερα μπορούσαν να περάσουν μήνες πριν διαβάσεις για κάποιον ιό ή κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές Mac, αλλά τώρα δε είναι έτσι πλέον. Αν είστε χρήστης σε υπολογιστή Mac, υπάρχει ένας νέος trojan που κυκλοφορεί που μπορεί να θέλετε να μάθετε σχετικά. 

Ανακαλύφθηκε από την εταιρία Integro , και αυτός ο συγκεκριμένος trojan έχει το όνομα Crisis και μπορεί να εγκαταστήσει τον εαυτό του σε υπολογιστές Mac χωρίς καμμία παρέμβαση του χρήστη ή την άδεια του. Επίσης θα προσπαθήσει να κτύψει τον εαυτό του από λογισμικό που σαρώνει για ανακαλύψει ιούς, κάνοντας τον ένα trojan καλά κρυμμένο, πράγμα που άλλωστε επιδίωκε από την αρχή.

Σχεδιασμένος να λειτουργεί σε OS X 10.6 και OS X 10.7 , το trojan θα συνεχίζει να εκελείται στο παρασκήνιο ακόμη και μετά από επανεκίννηση του υπολογιστή. Έχει επίσης αναφερθεί πως αν ο υπολογιστής έχει πρόσβαση root , θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει πρόσθετα προγράμματα που θα κάνουν την ανίχνευση του δυσκολότερη. Σύμφωνα με την Integro το trojan προσπαθεί να επικοινωνήσει με συγκεκριμένη iP κάθε πέντε λεπτά περιμένοντας εντολές και οδηγίες, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί κάποιο μηχάνημα σε χρήση από το Crisis.

Με τους τρόπους που κρύβεται το Crisis μας ξάφνιασε που το Integro τον κατέγραψε σαν χαμηλού επιπέδου απειλή, αλλά όπως και είναι καλύτερα να αποφεύγετε ύποτους και προβληματικούς ιστοτόπους.



Σχόλια