Loading...

5 tips για καλύτερη αξιοποίηση του Notification Center

  • Άρθρο του Neumann
  • at 8/28/2012 -




Μία από τις σημαντικότερες προσθήκες που έφερε μαζί της η τελευταία έκδοση Mountain Lion είναι αδιαμφισβήτητα το Notification Center. Σε περίπτωση που η χρήση του σας μπερδεύει ή θέλετε να αξιοποιήσετε το νέο σύστημα ειδοποιήσεων στο έπακρο, διαβάστε τα παρακάτω χρήσιμα tips:


Εύκολη πρόσβαση

Τις ειδοποιήσεις του Notification Center μπορείτε να βλέπετε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: Πατώντας το σχετικό εικονίδιο στη menubar, κάνοντας swipe-left με δύο δάχτυλα από την επιφάνεια εργασίας (μόνο με trackpad), με keyboard shortcut ή μέσω των Hot Corners.

Για να θέσετε συντόμευση πληκτρολογίου, επιλέξτε System Preferences>Keyboard>Keyboard Shortcuts>Mission Control>Show Notification Center και πληκτρολογήστε το συνδυασμό της επιλογής σας.

Αν πάλι προτιμάτε το Notification Center να εμφανίζεται κάθε φορά που περνάτε το ποντίκι σας από την πάνω δεξιά γωνία (που μάλλον είναι και ο απλούστερος τρόπος) ακολουθήστε τη διαδρομή System Preferences> Desktop & Screensaver> Screensaver> Hot Corners και πάνω δεξιά επιλέξτε Notification Center.

Προσωρινή απενεργοποίηση


Αν επιθυμείτε να μη λαμβάνετε ειδοποιήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Notification Center ως εξής: Κάνετε scroll-up και πάνω από τις ειδοποιήσεις σας εμφανίζεται ένας κρυφός διακόπτης ‘Show Alerts and Banners’ όπου επιλέγετε Off. Εναλακτικά τοποθετείτε το ποντίκι σας πάνω από το εικονίδιο (menubar) και πατάτε Alt-Click.

Δείτε τι παίζει τώρα στo iTunes


Μιας και για την ώρα το Notification Center δεν υποστηρίζει τo iTunes, μπορείτε να βλέπετε ποιο τραγούδι παίζει κάθε στιγμή, τον καλλιτέχνη και το όνομα του album κατεβάζοντας το iTunification. Προκειμένου η εφαρμογή να εκκινεί αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας, επιλέξτε System Preferences> Users & Groups>Login Items και προσθέστε το iTunification.

Αλλάξτε το background 


To για πολλούς βαρετό γκρι φόντο του Notification Center μπορείτε να αλλάξετε πολύ εύκολα με την εφαρμογή NCBackgrounder.

Υποστήριξη Growl


Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι οι εφαρμογές που είναι συμβατές με το NC είναι πολύ λίγες σε σύγκριση για παράδειγμα με τη δημοφιλή εφαρμογή ειδοποιήσεων Growl. Αν θέλετε να ενσωματώσετε τις ειδοποιήσεις του Growl στο Notification Center μπορείτε να το κάνετε εγκαθιστώντας ένα εκ των Hiss, MountainGrowl και Bark. Η διαφορά του τελευταίου είναι ότι στις ειδοποιήσεις εμφανίζεται το εικονίδιο τις εκάστοτε εφαρμογής και όχι αυτό του Growl.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...