Loading...

Πόσο αλήθεια κοστίζει η χρήση της συσκευής μας για επαγγελματικούς λόγους?

  • Άρθρο του Neumann
  • at 8/29/2012 -





Η τάση της εποχής «Bring Your Own Device» φαίνεται να κερδίζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερους υποστηρικτές, η αντίστροφη μέτρηση όμως το να μετατραπούν σε εργασιομανείς όλοι αυτοί έχει ξεκινήσει. Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν τα υπέρ και τα κατά αυτής της νέας τάσης στον εργασιακό χώρο.

Πρόσφατη έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του BYOD φαινομένου, μας δείχνει πως ένας σημαντικός αριθμός των εργαζομένων επωμίζονται το κόστος πληρωμής των λογαριασμών για την ανάκτηση και διαχείριση των δεδομένων ενώ βρίσκονται καθ’ οδών για την εργασία τους.

Οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται από την iPass, μια εταιρεία που έχει σκοπό να προσφέρει σε επαγγελματίες λύσεις μέσω των κινητών τους τηλεφώνων ούτως ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση σε Wi-Fi δίκτυα ανά τον κόσμο. Η iPass διέθεσε την ετήσια αναφορά της σχετικά με την Παγκόσμια Δραστηριότητα μέσω κινητών σε επαγγελματίες ( iPass Global Mobile Workforce Report). Η πρόσφατη έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα και πραγματικά αναφέρει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που σχετίζονται με την BYOD τάση και την επίδραση της στους εργαζόμενους.

Το πιο σοκαριστικό στοιχείο ήταν πως το μέσο κόστος χρήσης της συσκευής στην εργασία ανά μήνα ανέρχεται στα $1,089.
Και ενώ αυτό φαίνεται να είναι το μέσο κόστος, μόλις το 43% των επαγγελματιών χρησιμοποιούν την συσκευή τους στην εργασία τους ενώ ταυτόχρονα το 81% δηλώνουν πως οι χρεώσεις είναι υπερβολικά υψηλές αλλά μόλις το 23% δηλώνει πως απενεργοποιεί τις λειτουργίες ανάκτησης δεδομένων κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους.

Σχεδόν ένας στους πέντε δηλώνει πως πληρώνει εξ ολοκλήρου τον λογαριασμό για την χρήση που κάνει σε κλήσεις και ανάκτησης δεδομένων για επαγγελματικούς λόγους, γεγονός που υποδεικνύει πως το να χρησιμοποιείς την συσκευή σου για επαγγελματικούς λόγους μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ακριβό και ειδικότερα κατά την διάρκεια των ταξιδιών.

Το 17% δηλώνει πως η εταιρεία προτίθεται να πληρώνει τους λογαριασμούς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ακριβώς κατά πόσο είναι δίκαιες οι χρεώσεις ή όχι. Αυτό το υπέρογκο κόστος μπορεί πολύ εύκολα να πολλαπλασιαστεί καθώς η τάση φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Εδώ μάλλον είναι και το σημείο που οι εταιρείες θα πρέπει να σκεφτούν πιο σοβαρά την πιθανότητα να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την διαχείριση αυτού του κόστους, δεδομένου από την μία του ότι σαν επιχείρηση θα μπορεί να έχει και μεγαλύτερες εκπτώσεις και καλύτερους όρους στις πληρωμές των λογαριασμών αλλά και από την άλλη ευχαριστημένους υπαλλήλους οι οποίοι πολύ ευχαρίστως θα διαθέτουν τις συσκευές τους στην υπηρεσία της εταιρείας.

Δεν μας προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως το 80% των υπαλλήλων που ταξιδεύουν για επαγγελματικού λόγους πολύ συχνά επιλέγουν Wi-Fi δίκτυα προκειμένου να διευθετήσουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Όσο όμως η ζωή και η εργασία θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες καταγράφοντας 20 ώρες εργασίας πέραν του ωραρίου τους, είναι πλέον σχεδόν βέβαιο πως η προσωπική ζωή των επαγγελματιών θα ταυτίζεται πάντα με την τεχνολογία και κατ’ επέκταση και με την εργασία τους.


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...