Loading...

Η TSMC απορρίπτει προσφορά 1 δισ. από την Apple για αποκλειστική προμήθεια chips

  • Άρθρο του Neumann
  • at 8/29/2012 -


Αποκλειστική προμήθεια στους επεξεργαστές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) προσπάθησαν να εξασφαλίσουν αμφότερες οι Apple και Qualcomm προσφέροντας στην ταϊβανέζικη εταιρεία $1 δισεκατομμύριο έκαστη, ωστόσο η τελευταία δε δέχτηκε να προχωρήσει σε συμφωνία.

Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της TSMC, Morris Chang, δήλωσε πρόθυμος να αφιερώσει ένα ή δύο εργοστάσια αποκλειστικά σε έναν πελάτη, αλλά τελικά είτε η εταιρεία δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο μεγάλο βήμα είτε οι προσφορές των Apple και Qualcomm δεν ήταν οι αναμενόμενες. Σύμφωνα με τη CFO της εταιρείας, Lora Ho, η TSMC είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια chips και δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους ριψοκίνδυνες κινήσεις.

Πάντως παρά το γεγονός ότι η Apple δεν κατάφερε να προσωρήσει σε συμφωνία με την TSMC, η προσφορά της φανερώνει για ακόμα μια φορά την επιθυμία της να απεξερτατητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τη Samsung, μιας και η κορεάτικη εταιρεία -και ίσως η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της- είναι αυτή που προμηθεύει τους επεξεργαστές της σειράς A των iPhone και iPad.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...