Loading...

Νέος υβριδικός δίσκος ύψους 5mm από την WD

  • Άρθρο του Unknown
  • at 9/13/2012 -



H Western Digital παρουσίασε ένα νέοultra-slim σκληρό δίσκο, που κατασκευάστηκε για τα σύγχρονα πολύ λεπτά laptops. Ο χώρος που θα καταλαμβάνει το νέο μοντέλο, είναι ο μισός από αυτόν των μοντέλων των 2,5 ιντσών.

Ο νέος ultra-slim WD, έχει πάχος μόλις 5 χιλιοστά και χωρητικότητα έως 500GB και έρχεται λίγους μήνες μετά το μοντέλο των 7 χιλιοστών που ήταν η πρώτη προσπάθεια μείωσης του ύψους των στάνταρ δίσκων των 2,5 ιντσών, που είναι 9,5 χιλιοστά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα, που συνδυάζει NAND flash και την κλασική μαγνητική λειτουργία. Ως αποτέλεσμα, οι επιδόσεις του θα είναι υψηλότερες από τους συμβατικούς δίσκους, πλησιάζοντας τα SSD, αλλά το κόστος θα είναι μόλις το ένα δέκατο από αυτό των SSD ίδιας χωρητικότητας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των νέων δίσκων, είναι πως η υβριδική τους φύση, τους επιτρέπει να εκκινούν τα συστήματα στα οποία είναι εγκατεστημένοι ταχύτατα, με αποτέλεσμα να καλύπτουν και το τμήμα της αγοράς των SSD.

Επίσης, διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα backup. Τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στην περιοχή της μνήμης, αποθηκεύονται αυτόματα στη μαγνητική περιοχή, για αυξημένη ασφάλεια.

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια πληροφορία, σχετικά με το πότε αναμένονται στην αγορά. Από την Western Digital περιορίστηκαν στο να αναφέρουν πως αυτή την περίοδο παρουσιάζουν το νέο δίσκο σε κατασκευαστές.


Σχόλια