Loading...

High-End Smartphones, Η μάχη των τεχνικών χαρακτηριστικών [Συγκριτικό]

  • Άρθρο του Unknown
  • at 9/13/2012 -
  • Apple iPhone 5 : Η Apple παρουσίασε το 6ης γενιάς iPhone με επίσημη ονομασία iPhone 5, το οποίο έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη και Retina γραφικά, ισχυρότερο επεξεργαστή A6, λεπτότερη και ελαφρύτερη κατασκευή. To iOS 6 είναι γεγονός και κάποιος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει στο έπακρο με τη νέα συσκευή της Apple, Passbook & Facebook intergration είναι τα νέα και κυριότερα χαρακτηριστικά του.
  • Samsung Galaxy S III : Η ναυαρχίδα της Samsung, ένα smartphone που έχει εξελίξει το Android με καινοτομίες όπως το Smart Alertας ειδοποιεί μέσω μιας σύντομης δόνησης για αναπάντητες κλήσεις και νέα μηνύματα), Smart stay (Αναγνωρίζει αυτόματα το πότε κοιτάτε τη συσκευή, και έτσι η οθόνη διατηρείται φωτεινή), Direct call (Όταν γράφετε ένα μήνυμα σε κάποιον κι αποφασίζετε αντ'αυτού να τον πάρετε τηλέφωνο, απλά σηκώστε το τηλέφωνο στο αυτί σας και η λειτουργία Άμεσης κλήσης θα καλέσει το νούμερο για σας), S Beam (Παρέχει άμεση σύνδεση κι έτσι μπορείτε να μεταφέρετε έγγραφα, επαφές, εικόνες,μουσική, βίντεο... ό,τι εσείς επιθυμείτε, μέσω της τεχνολογίας NFC), AllShare Play ( λειτουργεί με τα συστήματα DLNA και Wi-Fi Direct και σας παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε έγγραφα και αρχεία πολυμέσων, όταν εσείς δουλεύετε σε μια άλλη οθόνη, κάπου αλλού.), Best photo (Η φωτογραφική μηχανή παίρνει αυτόματα μια σειρά από8 συνεχόμενες λήψεις μιας σκηνής και στη συνέχεια διαλέγει για εσάς την καλύτερη.), Pop up play (μπορείτε να παρακολουθείτε ένα βίντεο HD σε ένα παράθυρο, ενώ ταυτόχρονα στέλνετε email ή μήνυμα. Αλλάξτε το μέγεθος του βίντεο, μετακινήστε το όπου θέλετε στην οθόνη και συνομιλήστε με τους φίλους σας ή σερφάρετε στο διαδίκτυο), 
  • Nokia Lumia 920 : Η ναυαρχίδα της σειράς Lumia, με την τεχνολογία PureView και τον φακό Carl Zeiss τραβάτε πεντακάθαρα βίντεο, ακόμα κι όταν η κάμερα δεν είναι σταθερή ή όταν υπάρχει λιγοστό φως, η οθόνη PureMotion HD+ είναι φωτεινή, γρήγορη και πιθανότατα η πιο ευαίσθητη οθόνη αφής στον κόσμο (παρουσιάζει κάθε χρώμα με ευκρίνεια και είναι τόσο ευαίσθητη που ανταποκρίνεται στα δάχτυλά σας ακόμα κι όταν δεν είναι γυμνά.), χάρη στην εφαρμογή Εξερεύνηση Πόλης μπορείτε να ανακαλύψετε όλα όσα προσφέρει η πόλη σας κοιτώντας στον φακό εύρεσης της κάμεράς σας. Τώρα δεν χρειάζεται πλέον να συνδέετε το Nokia Lumia 920 στην πρίζα για να το φορτίσετε, απλώς, τοποθετήστε το πάνω σε έναν ασύρματο φορτιστή και είστε έτοιμοι.
  • LG Optimus G : Καταπληκτική τεχνολογία με πολύ χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας, η LG προσπάθησε και μάλλον τα κατάφερε να νικήσει το πιό μεγάλο πρόβλημα των smartphones.
  • HTC One X :  Η ναυαρχίδα της HTC, με Κάμερα που ενεργοποιείτε σε 0,7’’, δυνατότητα συνεχών λήψεων και ταυτόχρονης λήψης βίντεο HD 1080p, με το HTC ImageChip κάθε λήψη είναι εκπληκτική, ανεξάρτητα από τον φωτισμό και την κίνηση. Διαθέτει Beats Audio™ έτσι ώστε κάθε ήχος – είτε πρόκειται για μουσική, ταινίες, παιχνίδια ή κάποιο βίντεο στο YouTube– να είναι πλούσιος και κρυστάλλινος. Ανθεκτική, αντιχαρακτική οθόνη από γυαλί Gorilla.
  • Sony XPERIA V : Η νέα καινοτομία της SONY που αλλάζει τα δεδομένα στην κατασκευή των οθονών αφής, με χρήση της τεχνολογίας sensor-on-lens και του Mobile BRAVIA Engine 2, οπού αυτόματα βελτιστοποιεί το χρώμα, την οξύτητα και την αντίθεση σε οτιδήποτε παρακολουθείτε για να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Με την χρήση των Smart Tags μπορείτε να κάνετε το τηλέφωνο σας ακόμα πιο έξυπνο καθώς θα προσαρμόζετε στις ανάγκες σας ανάλογο με το χρόνο και το χώρο στον οποίο βρίσκεστε, με τη τεχνολογία NFC. Με το Sony Entertainment Network μπορείτε να κατεβάσετε όποια ταινία, τραγούδι κ.λπ. θέλετε και να το παρακολουθείτε να παίζει στην τηλεόραση ή όπου αλλού θέλετε, με την τεχνολογία DLNA.
Στον παρακάτω συγκριτικό πίνακα μπορείτε να δείτε back to back τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων smartphones που προσφέρει κάθε εταιρία και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.


Σχόλια