Loading...

iPad Retina, Η Apple θέλει να κάνει ακόμα πιο τούμπανο την οθόνη

  • Άρθρο του Neumann
  • at 9/08/2012 -



Η Retina Display του iPad είναι μία καινοτομία από μόνη της και είναι λογικό που έχει κατακτήσει μάτια και καρδιές φίλων ή μη της Apple. H εταιρεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η NPD Display Search, φέρεται να προσανατολίζεται στην πλήρη ανανέωσή της, μειώνοντας το συνολικό πάχος, την κατανάλωση ενέργειας, αλλά και το βάρος της, χωρίς να χάνει τίποτα σε ποιότητα.

Η NPD DisplaySearch ισχυρίζεται ότι η Apple επιδιώκει να κάνει ακόμα ελαφρύτερη την οθόνη τούμπανο και επίσης να βελτιώσει το LED backlighting, προσπαθώντας επίσης να μειώσουν και την κατανάλωση ενέργειας.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρήση IGZO οθόνης (Indium gallium zinc oxide), η οποία πιθανότατα θα κατασκευάζεται από την Samsung. Το θέμα είναι ότι, σύμφωνα με την πολιτική της Apple, δεν πρόκειται να δούμε κάτι προτού να περάσει ένας χρόνος, μιας και οι ανανεώσεις και τα νέα προϊόντα της εμφανίζονται τουλάχιστον μετά από ένα έτος. Για την ιστορία το iPad Mini, το οποίο και αναμένεται το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα έχει οθόνη IPS 7.85 ιντσών.


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...