Loading...

Η Samsung Παράγει Τις Πρώτες 2GB LPDDR3 Μνήμες RAM

  • Άρθρο του Unknown
  • at 9/21/2012 -

H Samsung οδηγεί την νέα γενιά μνήμης για φορητές συσκευές με την μαζική παραγωγή της πρώτης μνήμης 2GB LPDDR3 RAM.

To νέο τσιπ για φορητές συσκευές τρέχουν στα 12,8 gigabytes ανά δευτερόλεπτο και 1600 Μbps ανά ακίδα. Αυτό μεταφράζεται πως η μνήμη 2GB LPDDR3 είναι περιπου 50% ταχύτερη από ένα LPDDR2 τσιπ.

Πρακτικά, ο υψηλότερος ρυθμός μετάδοσης επιτρέπει στο τσιπ να υποστηρίξει γραφικά 3D υψηλής ανάλυσης και αναπαραγωγή HD βίντεο σε οθόνες μεγαλύτερες από 4 ίντσες. Οι ταμπλέτες και τα μεγάλα κινητά είναι αυτό που κυνηγάει η Samsung.

H μνήμη των 30 nm 2GB LPDDR3 είναι το πρώτο τσιπ διαθέσιμο σε ένα πακέτο εξοικονόμησης χώρου.

Βελτιώνοντας τον νόμο του Μoore , η Samsung χρειάστηκε 10 μήνες για να διπλασιάσει την ταχύτητα του LPDDR2 , που άρχισε την μαζική παραγωγή τον Οκτώβριο του 2011.

Τότε η Samsung μπορούσε να βάζει την μνήμη LPDDR2 σε πολλές συσκευές όπως οι Motorola Droid 4 και το iPad 3. Aν και η Αpple δεν επιβεβαιώνει επίσημα τις προδιαγραφές της μνήμης στο iPhone 5, αναμένεται και αυτό να έχει 1GΒ LPDDR2 μνήμη.

Συσκευές με τσιπ επόμενης γενιάς LPDDR3 αναμένονται να φτάσουν στην αγορά το 2013.

Η κυριαρχία της Samsung στις μνήμες αναμφισβήτητα υποβοηθείται από το γεγονός πως η Apple στηρίζεται στην Samsung για την κατασκευή πολλών εξαρτημάτων συσκευών iOS , από μνήμη, σε οθόνες και επεξεργαστές.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις γαλαξιακές πωλήσεις του iPhone 5 , αυτή η παγκόσμια ηγεσία της Samsung δεν πρόκειται να σταματήσει, ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης μεταξύ Samsung και Apple.


Σχόλια