Loading...

H Microsoft μειώνει τις τιμές των Windows 8 για τους κατασκευαστές μικρών συσκευών

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/07/2013 -

H Microsοft περιέκοψε την τιμή στα Windows 8 και Office 2013 για τους κατασκευαστές μηχανημάτων, ελπίζοντας να προωθήσει τη ανάπτυξη συσκευών με οθόνες 7 ιντσών.

Σύμφωνα με άρθρα σε εφημερίδες η Microsoft προσφέρει έκπτωση στους κατασκευαστές μικρών και φτηνών συσκευών. Οι μειώσεις θα εφαρμοστούν σε μικρότερες ταμπλέτες και σε φορητούς υπολογιστές με οθόνη αφής.

Η Microsoft προσφέρει στους κατασκευαστές τα Windows 8 και το Office για 30 δολάρια σε συσκευές με οθόνη αφής μικρότερη από 10,8 ίντσες, ενώ πρωτύτερα το ίδιο κόστιζε 120 δολάρια.

Σε κατασκευαστές που φτιάχνουν συσκευές με οθόνες μεγαλύτερου μεγέθους θα προσφερεί έκπτωση για τα Windows 8 , αλλά όχι για το Office.

H Microsoft προσπαθεί να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν αντιπάλους χαμηλού κόστους στα iPad Mini και Nexus 7 και να πολεμήσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τα φτηνά Chromebook, και να αντισταθμίσει την εξαφάνιση των netbook, τον πρώην φτηνό τρόπο να αποκτήσει κάποιος συσκευή με Windows.

Οι αναλυτές επανειλημμένα έχουν πει πως οι συσκευές Windows 8 παραμένουν πολύ ακριβές για τους καταναλωτές. "Η αίσθηση είναι πως μέχρι οι τιμές να αρχίσουν να πέφτουν θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση αρνητικής δυναμικής στην αγορά των PC"

Η Microsoft δεν επιβεβαίωσε ούτε δέψευσε την είδηση.

Σχόλια