Loading...

Τι αναμένουμε να δούμε στη σημερινή εκδήλωση της Apple

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/23/2012 -

event
Η μέρα για την πολυαναμενόμενη εκδήλωση της Apple έφτασε και σήμερα παρόλο που το μικρότερο iPad έχει ήδη κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναμένουμε και σημαντικές αναβαθμίσεις και στην υπόλοιπη σειρά προϊόντων της Apple.
iMac
Οι πληροφορίες για την αναβάθμιση των iMac είναι συγκεχυμένες με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο για έναν νέο λεπτότερο σχεδιασμό με -μικρή- πιθανότητα Retina έκδοσης  και κάποιες άλλες να αναφέρουν απλή αναβάθμιση στα χαρακτηριστικά και αύξηση της μέγιστης μνήμης RAM στα 32GB. Δυστυχώς, οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή και κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει καθυστέρηση στην κυκλοφορία τους σε σημείο που μπορεί να μην ανακοινωθούν καν σήμερα.
Κατά τη γνώμη μας, πάντως, δεν θα δούμε σήμερα Retina iMac αλλά μια μικρή σχετικά αναβάθμιση στα τεχνικά χαρακτηριστικά με διατήρηση των ήδη υπαρχόντων τιμών και στα νέα μοντέλα.
Mac mini
Και εδώ δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκτός του ότι θα διατηρηθούν οι τιμές στα ίδια επίπεδα με τα τωρινά μοντέλα (δηλαδή $599, $799 και $999 αντίστοιχα) και πιθανόν να δούμε αύξηση της μέγιστης προσφερόμενης μνήμης RAM στα 16GB.
Εφόσον μιλάμε για μικρές σχετικά αναβαθμίσεις και στις δύο αυτές σειρές υπάρχει μια πιθανότητα να μην αναφερθούν καν κατά τη διάρκεια του keynote αλλά να τα δούμε απευθείας αργότερα στο online Apple Store.
13-inch Retina MacBook Pro
Η σημαντικότερη, ίσως, ανακοίνωση που περιμένουμε από τη σημερινή εκδήλωση από το στρατόπεδο των Mac είναι το 13-inch Retina MacBook Pro. Η κυκλοφορία του θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη σε αυτό το σημείο και κατά τα γνωστά θα πρόκειται για το μικρότερο αδελφάκι του 15-inch Retina MacBook Pro με λεπτότερο σχεδιασμό και ισχυρότερη κάρτα γραφικών. Αναμένουμε να διατηρηθούν στην κυκλοφορία τα υπάρχοντα μοντέλα με την Retina έκδοση να προσφέρεται απλώς σε υψηλότερη τιμή.
15-inch Retina MacBook Pro
Δεν υπάρχει κάποια ανεπίσημη επιβεβαίωση αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο αυτό ενδέχεται να λάβει μικρή αναβάθμιση στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
iTunes 11
Από πλευράς software αναμένουμε σήμερα την επίσημη κυκλοφορία της ριζικά ανανεωμένης έκδοσης του iTunes με νέο γραφικό περιβάλλον, λειτουργίες και συνεργασία με το iCloud.


Σχόλια