Loading...

ARM Cortex-A50, Η νέα γενιά θα φέρει 3 φορές καλύτερες επιδόσεις!

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/31/2012 -


Μπορεί να μην έχουμε δει καλά καλά τους νέους ARM Cortex-A15, αλλά τα σχέδια για την επόμενη γενιά αποκαλύφθηκαν ήδη. Έως και τρεις φορές καλύτερες επιδόσεις θα δούμε με τους Cortex-A50, οι οποίοι θα φτάσουν στα κινητά και τα tablets μας το 2014.

Το Google Nexus 10 έγινε το πρώτο tablet με επεξεργαστή ARM Cortex-A15 και είναι έτοιμο να δείξει τα δόντια του απέναντι στον A6X της Apple και τον Qualcomm Snapdragon S4 Pro. Η εταιρεία που σχεδιάζει όλα τα νέα πρότυπα Cortex, η ARM, προχωράει πλέον στο επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας τη γενιά ARM Cortex-A50 στα 64bit.

Σε αυτήν εντάσσονται δύο οικογένειες επεξεργαστών, οι Cortex-A53 και οι Cortex-A57. Οι Α53 θα έχουν αντίστοιχη δυναμική με τους σημερινούς Cortex-A9, αλλά θα καταναλώνουν το 20% της ενέργειας αυτών και θα έχουν μέγεθος πολύ πολύ μικρότερο. Οι A57 από την άλλη, θα είναι οι επεξεργαστές που τα τροφοδοτούν τις High-End συσκευές μας σε περίπου δύο χρόνια, προσφέροντας για πρώτη φορά τόσο υψηλές επιδόσεις και dekstop χαρακτηριστικά (και η AMD ετοιμάζει την δική της αρχιτεκτονική στα 64bit).

Αντέχετε να περιμένετε δύο ακόμη χρόνια;



Σχόλια