Loading...

Samsung Exynos 5250, Κάνει την εμφάνισή του σε Benchmark!

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/24/2012 -

Ο καλύτερος επεξεργαστής της Samsung αυτή την στιγμή στην αγορά, είναι ο τετραπύρηνος Exynos που δίνει ζωή στο Samsung Galaxy S III και το Samsung Galaxy Note II και πραγματικά, τα κινητά πετάνε. Εξάλλου, 4 πυρήνες δεν είναι και λίγοι! Ωστόσο και η Samsung θα κάνει φέτος μία στροφή στην ποιότητα.

Ο λόγος για το διπύρηνο SoC που έχει ετοιμάσει η εταιρεία, και ακούσει στο όνομα Exynos 5250. Μπορεί οι πυρήνες να έχουν πέσει στο μισό, όμως η τεχνολογία τους είναι πολύ καλύτερη, αφού βασίζεται στην αρχιτεκτονική Cortex A-15. Μάλιστα, όταν ο νέος Exynos είναι χρονισμένος στα 2GHz, θα έχει την διπλάσια απόδοση από το τωρινό τετραπύρηνο μοντέλο. Αντίστοιχη άυξηση στην απόδοση υπάρχει και στον τομέα των γραφικών, αφού οι 2 επεξεργαστές έχουν από δίπλα την νέας γενιάς κάρτα γραφικών, Mali T-604.

Το τεστάρισμα της νέα πλατφόρμας έχει ήδη ξεκινήσει και απόδειξη για αυτό είναι τα πρακτικά του GL-Benchmark. Μία συσκευή με κωδική ονομασία GT-B9150 έκανε το τεστ και δήλωσε την παραπάνω GPU. Το περίεργο είναι πως αφού ο επεξεργαστής είναι τόσο ισχυρός, θα περίμενε κανείς μία high end συσκευή να τον φορά. Ωστόσο, κρίνοντας από τη ανάλυση της οθόνης (672 x 1280) και μία πληροφορία από το SamMobile πως το “B” στο κωδικό του τηλεφώνου αφορά συσκευές με συρόμενο QWERTY πληκτρολόγιο, φαίνεται πως η Samsung δοκιμάζει τον επεξεργαστή της και σε μικρότερα μοντέλα πέραν των high end.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, η κορεάτικη εταιρεία θέλει να χτυπήσει την Qualcomm, η οποία προσφέρει τον εξαιρετικό Snapdragon S4 σε πολύ χαμηλές τιμές(περίπου στα 330 ευρώ για το HTC 8S), αν και υποχρονισμένο. Όπως και να έχει μέχρι τα τέλη του έτους θα δούμε τα πρώτα δείγματα σε mobile συσκευή!




Σχόλια