Loading...

Οι πρώτες αλλαγές στο iOS απο τον Jony Ive ;

  • Άρθρο του Neumann
  • at 11/24/2012 -



Tο σύστημα ειδοποιήσεων του iOS είναι μια μίξη μεταξύ του iOS 4 και του iOS 5. Από το iOS 4 έχει κρατήσει το ορθογώνιο παράθυρο που πετάγεται όταν έχετε μια ειδοποίηση, ενώ από το iOS 5 έχει κρατήσει τα banner. Ωστόσο, ένα καινούργιο concept που βρήκε τον δρόμο του προς το ίντερνετ, έχει μερικές καταπληκτικές ιδέες για το πως θα μπορούσε να είναι το σύστημα ειδοποιήσεων στο iOS 7 από μια καινούργια iOS UI σχεδιαστική ομάδα, υπό την ηγεσία του Jony Ive.

Στο The Verge, ο χρήστης Sentry, αποφάσισε να φτιάξει το δικό σύστημα ειδοποιήσεων για το iOS 7, χρησιμοποιώντας το στυλ των banner από το iOS 5/6 και προσθέτοντας το σε μια pop-up ειδοποίηση, όπως στην φωτογραφία παρακάτω.



Ο χρήστης Sentry εξηγεί την ιδέα του:

Όταν κυκλοφόρησε το iOS 5, η Apple έφερε επιτέλους μία αναβάθμιση στο σύστημα ειδοποιήσεων, με την εισαγωγή ενός στυλ ειδοποίησης που δεν έθετε σε πλήρης διακοπή αυτό που κάνατε προηγουμένως. Αυτό το στυλ ειδοποίησης ήταν το banner. Τα banner είναι αρκετά μικρά και παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε συνοπτική μορφή χωρίς να χρειάζεται να καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη.

Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα στο σύστημα ειδοποιήσεων. Οι pop-up ειδοποιήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν χωρίς να έχει γίνει κάποια αλλαγή πάνω τους.

Εκτός του είναι είναι οπτικά ξεπερασμένες, επίσης διαχωρίζει τις ειδοποιήσεις με δύο μοναδικά στυλ UI (αδιαφανές λευκό και διάφανο σκούρο μπλε). Γιατί λοιπόν να μην ενοποιήσουμε τις οπτικές μορφές, καταφέρνοντας στο τέλος να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και καλύτερο;

Η αλήθεια είναι ότι το concept έχει βασιστεί αρκετά στο γνωστό tweak, BiteSMS, το οποίο σας δίνει ένα κουμπί γρήγορης απάντησης.

Τι γίνεται ωστόσο με τις ειδοποιήσεις του συστήματος που εμφανίζονται στις εφαρμογές; O Sentry φαντάζεται κάτι τέτοιο:




Αρκετά όμορφο και πιθανότατα κάποιοι προγραμματιστές Jailbreak να έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω στο concept του Sentry!


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...