Loading...

Νέα τεχνολογία θα μπορούσε να διπλασιάσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας των smartphones

  • Άρθρο του Unknown
  • at 11/05/2012 -

Ενώ τεράστιες πρόοδοι γίνονται στο hardware των smartphones, κάθε νέα τεχνολογία είναι ακόμα στο έλεος της μπαταρίας του τηλεφώνου, μια πηγή ενέργειας που μπορεί να είναι εξωφρενικά αναποτελεσματική.

Οι μπαταρίες δεν πρόκειται να βελτιωθούν σύντομα, αλλά μια ομάδα ερευνητών απο την Μασαχουσέτη, βασισμένη στις συσκευές Eta φέρεται να έχουν βρει έναν τρόπο για να μειώσετε την κατανάλωση μπαταρίας κατά το ήμισυ.

Ένα από τα πιο ενεργοβόρα πράγματα σε ένα smartphone είναι ο ενισχυτής ισχύος, ένα τσιπ που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε ραδιοκύματα για να διατηρήσει τη σύνδεση συσκευών σε ένα ασύρματο δίκτυο.

Οι ενισχυτές ισχύος σε smartphones καταναλώνουν περίπου το 65 τοις εκατό της ενέργειας των συσκευών και είναι αυτό που κάνει ένα smartphone να ζεσταθεί, σε streaming video ή αποστολή μεγάλων αρχείων. Οι συσκευές Eta έχει επανασχεδιασμένο τον ενισχυτή ισχύος χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που ονομάζεται asymmetric multilevel outphasing. Η τεχνολογία επιλέγει έξυπνα την ελάχιστη τάση που είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί μια σύνδεση, με την ανανέωση να φτάνει 20 εκατομμύρια φορές ανά δευτερόλεπτο για να εξασφαλίσει την υψηλότερη απόδοση.

Οι Εta συσκευές αναπτύσσουν την δύναμη της τεχνολογίας του ενισχυτή για cellular base stations, οι οποίοι υποφέρουν με παρόμοια προβλήματα αναποτελεσματικότητας. Τα νέα τσιπ θα χρησιμοποιηθούν από το 2013. Ωστόσο, η εταιρεία έχει φιλοδοξίες για τη δημιουργία ενός ενιαίου τσιπ ενισχυτή ισχύος για να φέρει επανάσταση στην ενεργειακή απόδοση των smartphones. Με διπλασιασμό της αποτελεσματικότητας των νέων ενισχυτών, οι μπαταρίες για smartphone θα έχουν διπλάσια αντοχή. Επιπλέον, θα διευκολύνει επίσης την μεγαλύτερη πρόοδο στην τεχνολογία των CPU και οθονών που θα ήταν ανέφικτο με το επίπεδα της ενεργειακής απόδοσης των σημερινών συσκευών.



Σχόλια