Loading...

Τα Windows 8 σε εικόνες [Review]

  • Άρθρο του Unknown
  • at 11/18/2012 -

Τα Windows 8 είναι εδώ και 3 εβδομάδες διαθέσιμα για να τα εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας, είτε κάνοντας αναβάθμιση από προηγούμενη έκδοση (Δείτε εδώ πώς) είτε με την αγορά τους από κάποιο κατάστημα τεχνολογίας.

Εμείς σήμερα να σας δείξουμε τι καινούργιο θα συναντήσετε στα Windows 8, που δεν υπήρχε σε καμία από τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού.

1. Απόκρυψη Ειδοποιήσεων

Οι ειδοποιήσεις είναι μια λειτουργία που συναντάμε στα Windows 8, που έχει ως σκοπό μα τι άλλο φυσικά;! να μας ειδοποιεί όταν έχουμε κάποιο νέο e-mail, κάποιο συμβάν στο ημερολόγιο μας, κάποιο μήνυμα στο skype κ.α.. Μας δίνεται όμως η επιλογή να αποκρύψουμε αυτές τις ειδοποιήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που δε θέλουμε να εμφανίζονται.







Φυσικά και αν κάποιος θέλει να απενεργοποιήσει αυτή την λειτουργία μπορεί να το πραγματοποιήσει μέσω των ρυθμίσεων. Επίσης μπορούμε να διαλέξουμε για ποιες εφαρμογές μπορούμε θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις.




2. Διαμοιρασμός Οθόνης

Σίγουρα πολλές φορές θα σας φανεί χρήσιμη αυτή η λειτουργία. Μπορείτε ταυτόχρονα να χειρίζεστε δύο εφαρμογές στην ίδια οθόνη.





3. Συντομεύσεις

Όπως σας είχαμε πει και παλιότερα τα Windows 8 είναι βασισμένα στην εμπειρία χρήσης και για αυτό το λόγο δε λείπουν οι συντομεύσεις.





4. Συνένωση Δίσκων

Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ενώσουμε δύο ή περισσότερους δίσκους στον υπολογιστή μας για να επεκτείνουμε τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο ή για να κάνουμε back up τα αρχεία μας.





5. Ιστορικό Αρχείων

Το ιστορικό αρχείων αποθηκεύει αντίγραφα αρχείων σε περίπτωση που χαθούν, να έχουμε την δυνατότητα επαναφοράς τους.





6. Λογαριασμός Microsoft

O λογαριασμός Microsoft είναι το e-mail σας (Hotmail, Windows live, Outlook), το οποίο πλέον εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρέχει και άλλες υπηρεσίες όπως ημερολόγιο, την cloud υπηρεσία SkyDrive, την εφαρμογή People που ενσωματώνει όλα τα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης που έχουμε & το πιο σημαντικό συγχρονίζει κάθε υπολογιστή που διαθέτουμε με τις ρυθμίσεις που έχουμε επιλέξει.



7. Windows Store

Πως θα είχαμε εφαρμογές αν δεν υπήρχε store;! To Windows Store είναι πλέον πραγματικότητα και μεγαλώνει με εντυπωσιακό ρυθμό. Επίσης μας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσουμε της επί πληρωμή εφαρμογές, χωρίς να μας υποχρεώνει να τις αγοράσουμε.









8. Οθόνη Κλειδώματος

Όταν ο υπολογιστή μας είναι σε αδράνεια, κατά την επιστροφή μας εμφανίζεται η οθόνη κλειδώματος οπού μπορούμε να δούμε τις ειδοποιήσεις μας από τις εφαρμογές που έχουμε επιλέξει χωρίς καν να ξεκλειδώσουμε το pc μας.


9. Αναζήτηση

Η κατάργηση της παλιάς μορφής έναρξης έχει ως συνέπεια και την αλλαγή του τρόπους αναζήτησης. Πλέον μπορούμε να αναζητούμε τα πάντα αρκεί να βρισκόμαστε στην οθόνη έναρξης και να πληκτρολογήσουμε αυτό που ψάχνουμε, μάλιστα μπορούμε πολύ εύκολα να μεταβαίνουμε από την μία εφαρμογή στην άλλη για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την αναζήτηση μας.




10. Xbox Games

Πλέον τα παιχνίδια του Xbox μας είναι διαθέσιμα στον υπολογιστή μας αρκεί να εγκαταστήσουμε το Xbox Smart Glass. Και όλα αυτά χάρης το microsoft account μας.




11. Task Manager

Η κλασική διαχείριση εργασιών...  εεε Δε νομίζω!!

Στην ανανεωμένη διαχείριση εργασιών εκτός από τις ανοικτές διεργασίες μπορούμε πλέον να δούμε πιο απλά και πιο αναλυτικά την κατανάλωση πόρων που χρησιμοποιεί το μηχάνημα μας, και ίσως το πιο σημαντικό μπορούμε να επιλέξουμε ποία προγράμματα θα ανοίγουν κατά την είσοδο στα Windows (bb msconfig).





12. File Explorer - Reabon Menu

O ανανεωμένος File Explorer είναι εμπνευσμένος από το Reabon Menu του Office, οπού κάνεις την ζωή μας πολύ πιο εύκολη καθώς οτιδήποτε χρειαζόμαστε είναι μόνο ένα κλικ μακρυά.







13. Κατηγοριοποίηση Εφαρμογών

Είσαι τύπος της οργάνωσης;! Τότε μπορείς να οργανώσεις την οθόνη έναρξης όπως εσύ θες...


Σχόλια