Loading...

Αναπτύχθηκε πρωτότυπο κακόβουλο λογισμικό για το καινούριο Windows Phone 8

  • Άρθρο του Unknown
  • at 11/16/2012 -

 

Ο νεαρός hacker, Shantanu Gawde, από την Ινδία ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο κακόβουλο λογισμικό για το λειτουργικό σύστημα των καινούριων smartphones της Microsoft, Windows Phone 8. Είναι η πρώτη περίπτωση malware για Windows Phone 8.

Ο ερευνητής είναι γνωστός στην Ινδία ως ο “νεότερος ethical hacker “. Η παρουσίαση του πρωτότυπου κακόβουλου λογισμικού θα γίνει στο συνέδριο για την ασφάλεια, Malcon στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Στην παρουσίαση θα περιλαμβάνονται αποδείξεις και τεχνικές προσέγγισης της ‘’μόλυνσης’’ του Windows Phone, όπως το πώς πραγματοποιείται η κλοπή των επαφών, η μεταφόρτωση εικόνων, η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών, η δυνατότητα πρόσβασης σε μηνύματα κειμένου και άλλα.

Ωστόσο, λίγα στοιχεία είναι γνωστά σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό. Για παράδειγμα, εάν η εκμετάλλευση προέρχεται από κάποια ευπάθεια των Windows Phone 8 ή μεταμφιέζεται σε μια κακόβουλη εφαρμογή για κινητά προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα.

Στα 16 του, ο Gawde είναι ο νεότερος στον κόσμο Certified Application Developer της Microsoft (MCAD), έχοντας κερδίσει τον τίτλο αυτό σε ηλικία μόλις επτά ετών. Σύμφωνα με τον Dave Forstrum, διευθυντή στο Trustworthy Computing της Microsoft, η εταιρεία είναι ενήμερη για την παρουσίαση και θα διερευνήσει τυχόν ζητήματα που θα παρουσιαστούν έτσι ώστε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των πελατών της.

Το Windows Phone 8 κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου και έχει αρκετά καινούρια χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προκάτοχο του. Επίσης το νέο λειτουργικό σύστημα διαθέτει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά ασφάλειας. Η Microsoft υποστηρίζει ότι οι εφαρμογές που διατίθενται στους πελάτες μέσω των καταστημάτων της έχουν ελεγχθεί για κακόβουλο κώδικα και άλλα ζητήματα ασφάλειας.



Σχόλια