Loading...

Eric Schmidt: «Το Android κερδίζει τον "πόλεμο" με την Apple»

  • Άρθρο του Unknown
  • at 12/13/2012 -
«Θα καταστρέψω το Android γιατί είναι ένα κλεμμένο προϊόν. Είμαι πρόθυμος να πάω σε "πυρηνικό πόλεμο" για αυτό» δήλωνε πριν από αρκετό καιρό ο Steve Jobs στον βιογράφο του Walter Isaacson. Αρκετά χρόνια μετά από αυτό και κάτι παραπάνω από έναν χρόνο από τον θάνατο του Jobs, ο Eric Schmidt, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, δηλώνει πως το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου «πολέμου» είναι υπέρ της Google.

Όπως δήλωσε ο Schmidt σε συνέντευξη του στο Bloomberg «το Android κερδίζει ξεκάθαρα τον πόλεμο» εναντίων της Apple, προσθέτοντας πως η αγορά κυριαρχήθηκε από την Apple και τώρα κυριαρχείται από την Google, μιας τεράστιας κλίμακας αλλαγή παρόμοια με αυτήν που συνέβη πριν από 20 χρόνια μεταξύ της Microsoft και της Apple.

Ο Schmidt τόνισε και την διαφορά στην στρατηγική που ακολουθούν οι δύο εταιρείες, μιας και είναι φανερό πως η Apple δεν κυνηγά απαραίτητα ένα πλειοψηφικό μερίδιο αγοράς αλλά όσο μεγαλύτερα έσοδα γίνεται. Η Google από την άλλη, σύμφωνα με τον Schmidt «έχει ως στρατηγική της το να αποκτήσει μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Χάρη στα "ανοικτά" συστήματα, θα καταλήξουμε να έχουμε ένα κομμάτι το οποίο δεν θα είναι ούτε απόλυτα ελεγχόμενο αλλά ούτε και απόλυτα διαχειρίσιμο» τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google.



Σχόλια