Loading...

Google : εξέπληξε με τον σχεδιασμό των iOS εφαρμογών

  • Άρθρο του Neumann
  • at 12/24/2012 -



Υπάρχει ένα σοβαρό επιχείρημα ότι ένα από τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα της Google στον κόσμο αυτή τι στιγμή είναι το iPhone 5. Τους τελευταίους μήνες η Google άρχισε να κυκλοφορεί πολύ πιο όμορφες και λειτουργικές εφαρμογές για το iPhone και το iPad. Από το Google+, το Gmail, το Google Maps μέχρι το YouTube, Chrome και Google Drive, με μια πιο σταθερή, συνεπή, χρηστική και ανθρώπινη εμπειρία στο iOS - αναμφισβήτητα καλύτερη κατά κάποιους τρόπους με αυτό που προσφέρουν στην δική τους ανταγωνιστική πλατφόρμα, το Android.

Αυτό περιλαμβάνει τη διασκεδαστική υλοποίηση pull-to-refresh, εξέχοντες φωτογραφίες και εικόνες προφίλ, και άλλες συνεπείς λειτουργίες που δείχνουν μια συντονισμένη ωρίμανση της σχεδιαστικής τους γλώσσας. Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Gmail για iOS, Jason Cornwell, σε συνέντευξη του είπε τα εξής:

“Πρέπει να ζεις μέσα στην πλατφόρμα για την οποία κάνεις ανάπτυξη. Οι σχεδιαστές και προγραμματιστές που δουλεύουν πάνω σε αυτή την εφαρμογή είναι iPhone χρήστες και χρησιμοποιούν το iPhone όλο το χρόνο ως το βασικό τους τηλέφωνο”, δήλωσε ο Cornwell.

“Πρέπει να ζεις μέσα στην πλατφόρμα για να κατανοήσεις τη λεπτότητα των προτύπων... και τη αντιπροσωπεύει καλό σχεδιασμό στην εκάστοτε πλατφόρμα”

Είναι ευρέως γνωστό ότι η Google εξακολουθεί και κερδίζει περισσότερα χρήματα από το iOS από ότι από το Android, και ο Cornwell λέει ότι πηγαίνουν εκεί που βρίσκονται οι πελάτες.

Αυτή τι στιγμή η σουίτα εφαρμογών της Google για το iOS είναι γενικά πιο καθαρές, απλές και περισσότερο συνεπείς από τις ίδιες εφαρμογές της Apple, αν και αρκετά έρχονται με το κόστος ενός πλήκτρου για το μενού όπου κρύβει πολλά ανόμοια πράγματα στην πλαϊνή μπάρα. Επίσης οι εφαρμογές συνεργάζονται μεταξύ τους, όσο τους επιτρέπει το iOS, χρησιμοποιώντας URL συνδυασμούς για να ανοίξουν την κατάλληλη εφαρμογή αντί την προεπιλεγμένη εφαρμογή της Apple, όπου είναι δυνατόν.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε, αν τελικά δούμε, την Apple και τον νέο επικεφαλή σχεδιασμού του περιβάλλοντος του iOS, Jony Ive, να ανταποκρίνεται στην ολοένα και πιο σταθερή, και πάρα πολύ δημοφιλή παρουσία της Google με το iOS 7 το 2013.





Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...