Loading...

Η Google δυσκολεύει την αναζήτηση “ακατάλληλων” εικόνων

  • Άρθρο του Unknown
  • at 12/13/2012 -
Η Google τροποποίησε την αναζήτηση φωτογραφιών στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, προκειμένου να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερο την εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου.
Ενώ στο παρελθόν οι χρήστες μπορούσαν να απενεργοποιούν τη λειτουργία SafeSearch, τώρα δεν υπάρχει αυτή η επιλογή με τις εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης (Yahoo, Bing) να αποτελούν πλέον μονόδρομο για την αναζήτηση “πονηρών” εικόνων.
Στις κατηγορίες περί λογοκρισίας, εκπρόσωπος τύπου της Google απαντά:
“Δε λογοκρίνουμε κανένα υλικό για ενήλικες και θέλουμε να εμφανίζουμε στους χρήστες αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Ωστόσο, δε θέλουμε να τους δείχνουμε ακατάλληλες εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου παρά μόνο εφόσο ψάχνουν αποκλειστικά για αυτές. Χρησιμοποιούμε αλγορίθμους για να επιλέγουμε κάθε φορά τα πιο σχετικά αποτελέσματα. Αν αναζητάτε “πονηρό” περιεχόμενο θα πρέπει να είστε πιο συγκεκριμένοι στις αναζητήσεις σας εάν αυτές είναι κατά κάποιο τρόπο αμφιλεγόμενες. Η αναζήτηση των εικόνων λειτουργεί αυτή τη στιγμή ακριβώς όπως η αναζήτηση στο Web.”
Με άλλα λόγια σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε πιστοί στη Google -φυσικά υπάρχει πάντα και η “εξειδικευμένη” μηχανή αναζήτησης Search.xxx- οι αναζητήσεις σας θα πρέπει να είναι αρκετά σαφείς και περιγραφικές και όχι μονολεκτικές…



Σχόλια