Loading...

Counterpoint Research: Δεύτερη η LG, τρίτη η Apple στις ΗΠΑ

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/21/2013 -
Σύμφωνα με αναφορά που είδε φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ώρες, η Apple κατρακυλά στην τρίτη θέση των κατασκευαστών στις ΗΠΑ, με την LG να κάνει την έκπληξη και να αναρριχάται στην δεύτερη. Σύμφωνα με την Counterpoint Research του Χονγκ-Κόνγκ, η LG πέτυχε ποσοστό 13% στην αγορά της Β.Αμερικής, κάτι που επετεύχθη κυρίως τον περασμένο Δεκέμβριο όπου η LG παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με το Optimus G να κάνει πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήσεις. Φυσικά, είναι σχεδόν σίγουρο πως στην άνοδο αυτήν θα έχει συμβάλει και το Nexus 4. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας «το Optumus G αλλά και τα πρόσφατα smartphones μας παρουσίασαν μεγάλη δημοτικότητα στην αγορά της Αμερικής». 

Πρώτη φυσικά παραμένει η Samsung με ποσοστό 33% στην τοπική αγορά, ενώ την τριάδα κλείνει η Apple με 12%. Το πλήγμα φυσικά για την εταιρία από το Cupertino είναι σημαντικό, μιας και βλέπει να χάνει το «hype» της στην τοπική αγορά, με ανάλογο φυσικά αντίκτυπο και στη μετοχή της, η οποία κινείται συνεχώς γύρω στα 500 δολάρια πέφτοντας ακόμη και στα 497 δολάρια. 

Φυσικά, τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μια και μόνο έρευνα, οπότε καλό θα είναι να περιμένουμε περισσότερα δεδομένα και από άλλες εταιρείες προτού βγάλουμε κάποιο τελικό και οριστικό συμπέρασμα.



Σχόλια