Loading...

Πως ο Steve Jobs πραγματοποίησε την εξαγορά της Lala ?

  • Άρθρο του Neumann
  • at 1/20/2013 -





Ο Aubrey Johnson, πρώην εργαζόμενος της Color σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσίευμα του, ρίχνει φως στα παρασκήνια της εξαγοράς της Color και της Lala, εταιρειών που ιδρύθηκαν από τον Bill Nguyen απο την Apple.

H Lala ήταν μουσική υπηρεσία στα πρότυπα που λειτουργεί σήμερα το Pandora επιτρέποντας σε χρήστες την ακρόαση μουσικής από ένα κατάλογο 7 εκατ. κομματιών συνήθως σε χαμηλότερη τιμή από αυτή του iTunes Store. Η Lala, μάλιστα, είχε ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με το iTunes, λόγω της  συμφωνίας με την Google εμφανιζόταν πρώτη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Η πρώτη εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για τη Lala ήταν η Nokia, η οποία προσέφερε $11 εκατομμύρια, ποσό απαράδεκτο για τον Nguyen. Πιο μετά η Google έκανε την αντιπρότασή της αλλά ο Nguyen δεν ικανοποιήθηκε, για αυτο το λόγο έκλεισε συνάντηση με στελέχη της Apple. To 2009 o Nguyen παρευρέθηκε στο σπίτι του Steve Jobs μαζί με τους Eddy Cue, Tim Cook και λοιπά στελέχη. Ο Steve ξεκίνησε την συζήτηση τρώγοντας μια σαλάτα και λέγοντας:

“Θα σου δώσω έναν αριθμό Bill και αν σου αρέσει ας το κάνουμε και ας τελειώνουμε με αυτό το πράγματα. Okay;”  O Bill συμφώνησε.

Ο Jobs πέρασε ένα κομμάτι χαρτί στον Nguyen και ο Bill έγνεψε καταφατικά. Όλα τέλειωσαν

Ο Nguyen συμφώνησε στα $160 εκατομμύρια. Μετά την εξαγορά αρκετοί εργαζόμενοι αποχώρησαν από την εταιρεία μαζί με τον Nguyen που ίδρυσε την Color. H Apple προσέλαβε ξανά μερικούς από αυτούς τους ίδιους μηχανικούς με την εξαγορά της Color.








Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...