Loading...

Το σύστημα εντοπισμού των κινητών τηλεφώνων αποκαλύπτει τον τρόπο που δημιουργείται η κυκλοφοριακή συμφόρηση

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/28/2013 -
 

Τα smartphones έχουν αλλάξει τον τρόπο που οδηγούμε κατά δυο έννοιες, αρχικά με την προσθήκη νέων εργαλείων και στη συνέχεια με τη χρήση του GPS για να φτάσουμε στον προορισμό μας, δίνοντας μας παράλληλα πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Όμως, τι θα γινόταν αν τα smartphones μπορούσαν να μας βοηθήσουν στο να εξαλείψουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση και όχι μόνο να μας προειδοποιούν όταν αυτή υπάρχει? Αυτός είναι ο στόχος μιας μελέτης που χρησιμοποιεί αρχεία από τα κινητά τηλέφωνα και δεδομένα από τα GPS για να παρακολουθήσει της κινήσεις των οδηγών και να εντοπίσει τις πηγές της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σύμφωνα με την Boston Globe που περιέγραψε τη μελέτη, αναφέρει ότι το MIT και το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας ανέλυσαν τα αρχεία των κινητών τηλεφώνων από 680.000 μετακινήσεις στη περιοχή της Βοστώνης μέσα από τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, τα οποία προσδιορίζουν τους πύργους που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση κλήσεων, επιτρέποντας στους ερευνητές να εντοπίσουν τις μετακινήσεις του κάθε ατόμου ανώνυμα, από την αφετηρία μέχρι τον προορισμό του.

Αυτό βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένας από τους πιο λεπτομερείς χάρτες των αστικών προτύπων κίνησης που κατασκευάστηκε ποτέ.

Σχόλια