Loading...

Gartner: οι παγκόσμιες πωλήσεις κινητών μειώθηκαν 1,7% το 2012

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/15/2013 -

Σύμφωνα με έκθεση της Gartner, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκαν το 2012 σε σχέση με το 2011, σημειώνοντας πως οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες ήταν εν μέρει υπεύθυνες για αυτό.

Παρά το γεγονός ότι τα smartphones είχαν μια αύξηση της τάξεως του 38,3% από έτος σε έτος κατά το τέταρτο τρίμηνο, οι συνολικές πωλήσεις κινητών υποχώρησαν κατά 1,7%, για πρώτη φορά από το 2009.

Η ανάλυση της Gartner οδηγεί στο συμπέρασμα πως και η εξασθένηση της ζήτησης για low-end τηλέφωνα συνέβαλε στην πτώση. Χαρακτηριστικά, τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, 264,4 εκατομμύρια οικονομικά κινητά είχαν πωληθεί, 19,3% λιγότερα από την ίδια περίοδο του 2011.

Apple και Samsung κυριάρχησαν στην αγορά των smartphones, με ένα συνδυασμένο μερίδιο 52% το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, ενώ όπως σημειώνουν οι αναλυτές τής Gartner δύσκολα θα βρεθεί κάποιος άλλος ανταγωνιστής που θα μπορέσει να τους πλησιάσει τα μερίδια αγοράς τους.

Όσον αφορά στα mobile λειτουργικά συστήματα, τα στοιχειά της Gartner, αναφέρουν ότι οι συσκευές με Android έφτασαν το 69,7% του συνόλου των smartphones που πωλήθηκαν, ενώ το iOS αντιπροσώπευσε το 20,9%.



Σχόλια