Loading...

Τι "λένε" οι νέες εγκαταστάσεις των Apple και Google για την κουλτούρα τους

  • Άρθρο του Neumann
  • at 3/02/2013 -



Ο Brian Schermer, καθηγητής αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημιου του Wisconsin , θεωρεί ότι ο σχεδιασμός των νέων κεντρικών εγκαταστάσεων των Apple και Google αντικατοπτρίζει τη διαφορετικότητα της κουλτούρας των 2 εταιρειών.

«Η Apple είναι …μυστηριώδης», αναφέρει ο Brian Schermer. «Δεν βλέπουμε το εσωτερικό. Δεν έχουμε ιδέα πως θα οργανώσει το κτήριο σε διαφορετικές ομάδες εργασίας. Είναι σφιχτά ελεγχόμενο. Ίσως ο υπάλληλος της Apple ελκύεται σε αυτό το αγνό όραμα – την αισθητική του Jony Ive. Είναι μια αρχιτεκτονική που θα κρατήσει. Η εταιρεία στοχεύει σε μια αέναη ομορφιά».



«Η επιχείρηση της Google είναι λίγο πιο χαλαρή και ανοργάνωτη», αναφέρει για την Google o Schermer. «Ξεκίνησαν με την αναζήτηση και τώρα μπαίνουν στο hardware με το Pixel και Glass. To όραμα της Google είναι πιθανόν η πρόσληψη ανθρώπων που ελκύονται στην ευχάριστη διάσταση της ακαταστασίας. Η αρχιτεκτονική μπορεί να είναι πολύ αφηρημένη έννοια αλλά η Google δείχνει ανοιχτά τα αισθήματά της θέλοντας να πει ότι μπορείτε πραγματικά να κατοικήσετε σε αυτό το μέρος».



Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...