Loading...

Δικαστής που ανάγκασε την Apple σε απολογία στην Αγγλία συμβουλεύει πλέον την Samsung

  • Άρθρο του Neumann
  • at 3/02/2013 -



Πριν λίγους μήνες δικαστής έκρινε ότι το Galaxy Tab της Samsung δεν παραβίαζε διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple επειδή «δεν ήταν τόσο cool» αναγκάζοντας παράλληλα την εταιρεία να δημοσιεύσει απολογία σε εφημερίδες και στην ιστοσελίδα της αναγνωρίζοντας την απόφαση.


Το ιστολόγιο FOSS Patents αποκαλύπτει ότι ο δικαστής Sir Robin Jacob που είχε συμμετάσχει στην έφεση της υπόθεση σχετικά με την απολογία της Apple εργάζεται πλέον για λογαριασμό της Samsung ως ειδικός σε θέματα πατεντών με συμβουλευτικό χαρακτήρα στην δικαστική υπόθεση της εταιρείας με την Ericsson.


Η Apple είχε συμμορφωθεί στην πρωταρχική απόφαση του δικαστηρίου αλλά η απολογία της δεν ικανοποίησε τον Sir Robin Jacob, ο οποίος διέταξε να αφαιρεθεί και να επαναδιατυπωθεί, όπως και έγινε. Προφανώς, δεν υπάρχει υπόνοια ότι ο δικαστής δεν έκανε καλά τη δουλειά του και λειτούργησε με συμφέροντα αλλά η εντύπωση που δίνεται στο κοινό είναι διαφορετική. «Ο Sir Robin Jacob είναι πραγματικά ειδικός σε νόμους για πατέντες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Samsung θα ωφεληθεί από τις γνώσεις του», αναφέρει ο Mueller. «Αλλά αυτό δεν μοιάζει σωστό. Δίνει την εντύπωση ότι ο δικαστής που έδωσε μια ισχυρή νίκη στη Samsung εναντίον του νούμερο 1 αντιπάλου της θα ανταμειφθεί γενναιόδωρα».



Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...