Loading...

Digitimes: Η Apple θα προσφέρει ασύρματη τεχνολογία φόρτισης στο επόμενο iPhone

  • Άρθρο του Neumann
  • at 3/09/2013 -



Οι Digitimes επανέρχονται σήμερα με νέο δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρουν ότι τόσο η Apple όσο και η Samsung πρόκειται να παρουσιάσουν νέα μοντέλα smartphones που θα περιλαμβάνουν δυνατότητες ασύρματης φόρτισης. «Η Apple θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά», αναφέρει το δημοσίευμα, «αλλά παραμένει άγνωστο εάν το επόμενο iPhone θα διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης ή θα χρησιμοποιεί κάποια αποσπώμενο αξεσουάρ».

Αντιμετωπίζουμε τις φήμες αυτές με μεγάλη επιφύλαξη. Πρώτον, ο Phil Schiller είχε δηλώσει πρόσφατα ότι τα συστήματα ασύρματης φόρτισης δεν διευκολύνουν τα πράγματα και ενδέχεται να προσθέσουν περισσότερα προβλήματα.


Για την ασύρματη φόρτιση ανέφερε ότι τα συστήματα αυτά απαιτούν και πάλι να βρίσκονται συνδεδεμένα στον τοίχο, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο πόση περισσότερη ευκολία προσθέτουν. Αντίθετα, το USB καλώδιο μπορεί να συνδεθεί στον τοίχο, σε υπολογιστές και μέσα στα αεροπλάνα. «Δημιουργώντας μια νέα συσκευή που θα συνδέεται και αυτή στον τοίχο δημιουργεί τις περισσότερες φορές μεγαλύτερα προβλήματα».

Επίσης, δεδομένου ότι κατά 99 τοις εκατό το επόμενο iPhone θα είναι παραλλαγής ‘S’, δηλαδή μικρή αναβάθμιση με εσωτερικές αναβαθμίσεις στον επεξεργαστή και την κάμερα δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι μια αναγκαία σχεδιαστική αλλαγή για την υποστήριξη ασύρματης φόρτισης θα έκανε το ντεμπούτο της με το iPhone 5S.


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...