Loading...

Σε τι τομείς το Galaxy S4 πρέπει "να κερδίσει" το HTC One

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/08/2013 -

Είμαστε πολύ κοντά στην παρουσίαση της ναυαρχίδας της Samsung και όλος ο κόσμος του Android περιμένει να δει αν θα είναι άξιος διάδοχος του Galaxy S3.

Παρ' όλα αυτά έχουμε ήδη δει το πολύ δυνατό HTC One, με τον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 600, και την Ultrapixel Camera.

Σε τι σημεία λοιπόν πρεπει το Galaxy S4 να "κερδίσει" την ναυαρχίδα της HTC?

1) Chipset, CPU, GPU

Αν οι φήμες επαληθευτούν, το Galaxy S4 θα "φοράει" τον Exynos 5 Octa, ο οποίος αναμένεται να είναι πολύ δυνατός. Φυσικά εκτός από την επεξεργαστική ισχύ της GPU και της CPU θα πρέπει να δούμε και την κατανάλωση ενέργειας που θα έχουν τα δύο αυτά SoC.

2) Camera

Είδαμε την προσπάθεια της HTC να διαφοροποιηθεί από τον πόλεμο των Megapixel, φτιάχνοντας μία "Ultrapixel Camera", η οποία τα καταφέρνει καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Θα καταφέρει η "συμβατική" κάμερα του GS4 των 13(?)MP να είναι ανταγωνιστική τόσο σε φωτογραφίες μέρας όσο και σε νυχτερινές λήψεις?

3) Οθόνη

Και οι 2 οθόνες είναι στις 5in με ανάλυση 1080p. Φυσικά θα παίξει ρόλο η χρωματική πιστότητα, και η φωτεινότητα που έχουν. Οι φαν της Samsung ελπίζουν σε μία οθόνη τεχνολογίας OLED, πάντως.

4) Ποιότητα κατασκευής

Όταν κάποιος πληρώνει 700 ευρώ για μία συσκευή είναι λογικό να απαιτεί να έχει και την ανάλογη ποιότητα κατασκευής. Το HTC One παίρνει άριστα σ αυτό τον τομέα, οπότε περιμένουμε να δούμε την "απάντηση" από το GS4.

5) Software

Η HTC με το HTC Sense 5 και το Blink Feed κατάφερε να φέρει κάτι σχετικά διαφορετικό στον κόσμο του Android. Η Samsung θα θελήσει το TouchWiz να προσφέρει κάποιες ακόμα καινοτομίες που να το διαφοροποιήσουν από τo HTC One, αλλά και από άλλες Android συσκευές.

Σχόλια