Loading...

Χαμηλότερης κατανάλωσης οθόνη και ασύρματη φόρτιση στο Galaxy S4;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/10/2013 -

Είναι φυσικό πως όσο φτάνουμε πιο κοντά στην επίσημη παρουσίαση του Galaxy S4, σε ένα event που θα λάβει χώρα στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στις 14 Μαρτίου, τόσο περισσότερες θα γίνονται οι «διαρροές» που θα κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο και που θα αναφέρονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Σειρά σήμερα έχει η οθόνη καθώς και η μέθοδος φόρτισης της μπαταρίας.

Ξεκινάμε από την οθόνη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η Samsung θα χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη της αλληλεπίδραση με αυτήν χωρίς καν να την αγγίζει. Η μέθοδος αυτή θυμίζει εκείνες που έχουν χρησιμοποιηθεί με το Xperia Sola της Sony αλλά και με το AirView του S Pen, με το οποίο εξοπλίζει την σειρά των Note η Samsung. Έτσι, για παράδειγμα, αντί να κάνει κάποιος κλικ σε έναν φάκελο για να δει τις φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα σε αυτόν, θα μπορεί απλώς να περνά το δάχτυλο του πάνω από αυτόν και να του «αποκαλύπτονται» previews των φωτογραφιών, χωρίς να αγγίζει την οθόνη.

Επιπρόσθετα, οι αναφορές κάνουν λόγο για χρήση AMOLED οθόνης, νέου όμως τύπου. Η τεχνολογία αυτή ακούει στην ονομασία «green PHOLED», με το PHOLED να αποτελεί ακρωνύμιο του «phosphorescent organic light-emitting diode» (αν προσπαθήσουμε να το μεταφράσουμε αυτό, θα έχουμε μάλλον κάτι που θα ακούγεται σαν «φωσφορίζουσα οργανική δίοδος εκπομπής φωτός»). Η τεχνολογία αυτή αναφέρεται πως λειτουργεί με βάση το ότι τα οργανικά υλικά εκπέμπουν το δικό τους φως όταν εφαρμόζεται ηλεκτρισμός. Όσον αφορά το ότι αυτή χαρακτηρίζεται ως «πράσινη», οι πηγές αναφέρουν ότι αυτό σχετίζεται με το ότι γίνεται χρήση ενός ειδικού συνδυασμού του πράσινου και του κίτρινου χρώματος, κάνοντας την έτσι έως και κατά 25% αποδοτικότερη. Φυσικά, η ανάλυση της θα είναι Full HD.

Και αφού είδαμε πως η νέα αυτή τεχνολογία οθόνης θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, πάμε να δούμε τι λένε οι φήμες γύρω από το πως θα επαναφορτίζουμε το επερχόμενο Galaxy S4. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η Samsung θα εφοδιάσει το νέο της δημιούργημα με την τεχνολογία Qi wireless, οπότε και αυτό θα μπορεί να φορτιστεί είτε μέσω της ειδικής πίσω όψης είτε μέσω του σχετικού dock. Αναμένεται πως η εταιρεία θα ξεκινήσει την διάθεση του dock αυτού λίγο μετά την επίσημη κυκλοφορία του ίδιου του smartphone.

Φυσικά, τις προηγούμενες ημέρες, είδαμε πως το S4 θα χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο την ματιά μας για την αλληλεπίδραση μας με την οθόνη.

Το κατά πόσο τα παραπάνω αποτελούν πραγματικότητα είναι κάτι που θα το μάθουμε σε λίγες μόλις ημέρες, στις 14 Μαρτίου, οπότε και το myphone.gr θα είναι εδώ για να σας μεταδώσει άμεσα την παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Samsung.

Σχόλια