Loading...

Ξέφυγε στις μετρήσεις το Galaxy S4.. άνετα μπροστά από τον ανταγωνισμό..!!

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/19/2013 -

Το Android Authority έτρεξε το Geekbench 2 για το νέο Samsung Galaxy S4 την περασμένη εβδομάδα και δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα στο YouTube. Σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς τα πάει το Samsung Galaxy S4 σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή smartphones.

Έτσι έχουμε τα αποτελέσματα από το Geekbench 2 για το Galaxy S4, μαζί με πολλά τηλέφωνα Android, το iPhone 5 και το BlackBerry Z10. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με Geekbench 2, υψηλότερες βαθμολογίες είναι καλύτερα.


Μερικά πράγματα που σκεφτήκαμε όταν είδαμε τα αποτελέσματα:

Είναι σαφές ότι το Samsung Galaxy S4 θα είναι το ταχύτερο smartphone όταν κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Αυτό που δεν είναι σαφές είναι πως το Galaxy S4 θα χειριστεί την αυξημένη ισχύ και τις αυξημένες θερμοκρασίες που συνήθως έρχονται με ταχύτερους επεξεργαστές.

Το Samsung Galaxy S4 είναι δύο φορές πιο γρήγορο όσο το Samsung Galaxy S3. Δεδομένου ότι το Galaxy S3 είναι λιγότερο από ένα χρόνο παλαιότερο, αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Είμαι έκπληκτος από το πόσο γρήγορα βελτιώνεται η τεχνολογία των smartphone.

Το Galaxy S4 είναι επίσης δύο φορές πιο γρήγορο από το iPhone 5 της Apple. Η Apple έχει βελτιωθεί δραματικά τις επιδόσεις κατά το παρελθόν (2.5x υπήρχε αύξηση στην απόδοση από το iPhone 4S με το iPhone 5). Θα είναι σε θέση να κάνει μια παρόμοια βελτίωση για το επόμενο iPhone;

Το Galaxy S4 είναι επίσης δύο φορές πιο γρήγορο από το BlackBerry Z10. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Galaxy S3 (Μάιος 2012 ανακοινώθηκε) και το iPhone 5 (Σεπτέμβριος 2012 ανακοινώθηκε), το Z10 (Ιανουάριος 2013 ανακοινώθηκε) ξεκίνησε φέτος, όχι πέρυσι. Άρα εκεί στην BlackBerry θα αισθάνονται υποχρεωμένοι να κυκλοφορήσουν μια ανανεωμένη έκδοση με ένα πιο γρήγορο επεξεργαστή νωρίτερα παρά αργότερα;

Το Android Authority δοκιμάζει μόνο το Galaxy S4 με τον Qualcomm Snapdragon 600 SoC . Δεν έχουμε καμία ιδέα για το πώς το Galaxy S4 με το νέο Exynos 5 οκτα SoC θα εκτελέσει την συγκεκριμένη δοκιμή, αλλά με δεδομένο ότι οι διαφορετικές εκδόσεις του Samsung Galaxy S3 ήταν παρόμοιες, περιμένουμε παρόμοια σκορ.

Τόσο το HTC One και το Samsung Galaxy S4 χρησιμοποιούν το Qualcomm Snapdragon 600 SoC, αν και το HTC One τρέχει με μικρότερη συχνότητα (1,7 GHz έναντι 1,9 GHz). Το HTC One έχει επίσης ξεκινήσει με μια παλαιότερη έκδοση του Android (4.1.2 εναντίον 4.2.2), έτσι οι επιδόσεις του HTC One θα πρέπει να βελτιωθούν λίγο τη στιγμή που θα πάρει την τελευταία έκδοση του Android.

Και πάλι, είμαι έκπληκτος από το πόσο γρήγορα βελτιώνεται η ταχύτητα των smartphone. Έχουμε φύγει από το αρχικό iPhone με Geekbench σκορ των 130 έως του Galaxy S4 με Geekbench σκορ των 3100 σε μόλις έξι χρόνια.

Η Samsung μπορεί να μην καινοτομεί στο κομμάτι του design, όμως συνήθως κρατάει τα σκήπτρα σε εκείνο της απόδοσης.

Σχόλια