Loading...

Τα μυστικά της αναζήτησης από την Google

  • Άρθρο του Neumann
  • at 3/11/2013 -


Μία νέα ιστοσελίδα παρουσίασε η Google, μέσα από την οποία προσπαθεί με πολύ απλό τρόπο να μας εξηγήσει πως λειτουργεί η αναζήτηση. Η διαδρομή μίας αναζήτησης ξεκινά προτού καν πληκτρολογήσουν το ερώτημα οι χρήστες, ανιχνεύοντας περισσότερες από 30 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες του παγκόσμιου ιστού.

Η Google περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει και οργανώνει τις πληροφορίες στον ιστό, έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να εμφανίζει χρήσιμα αποτελέσματα στους χρήστες της. Ο κατάλογος της ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια gigabyte και υποστηρίζει πως οι προγραμματιστές της έχουν αφιερώσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο υπολογιστικές ώρες για τη δημιουργία του.

Ο κατάλογος αυτός ουσιαστικά λειτουργεί σαν ευρετήριο στο πίσω μέρος ενός βιβλίου και περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με λέξεις-κλειδιά που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται, ώστε η μηχανή της Google να εντοπίσει της κατάλληλες σελίδες για την αναζήτηση που ζητήθηκε.

Επίσης, οι αλγόριθμοι της εταιρίας, καταφέρνουν να εντοπίσουν και τις εκατομμύρια σελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, που δημιουργούνται καθημερινά. Πρόκειται για ανεπιθύμητες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν «επιθετικές» τεχνικές διαφήμισης και προσπαθούν να σκαρφαλώσουν ψηλά στα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει πολλές πληροφορίες για τη διαδικασία που ακολουθεί η μηχανή της Google προσφέροντας χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτήν. Φυσικά και δεν αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της, όμως εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν.




Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...