Loading...

Ποιο Gorilla Glass..; Εδώ μιλάμε για συνθετικό ζαφείρι στα smartphones..

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/24/2013 -


Ίσως είναι κοντά η εποχή που στις ναυαρχίδες των κατασκευαστών smartphone, δεν θα βλέπουμε πια Gorilla Glass, αλλά συνθετικό ζαφείριΚρύσταλλο δηλαδή που κατασκευάζεται από συνθετικό ζαφείρι και ήδη χρησιμοποιείται στην υψηλής ποιότητας ωρολογοποιία  αλλά και τον στρατό. Γιατί είναι αυτό καλή ιδέα; Γιατί το ζαφείρι είναι πιο σκληρό, αμέσως μετά από το διαμάντι.
Θα αναρωτηθείτε εύλογα: Και γιατί δεν το χρησιμοποιούν ήδη, ώστε να γλιτώσουμε από γρατζουνιές στην οθόνη ή σπασίματα, ακόμα κι όταν πετάμε το smartphone μας στο τσιμέντο; Η απάντηση είναι στην τιμή του. Αυτή τη στιγμή, μία οθόνη από κρύσταλλο από ζαφείρι κοστίζει περίπου 30 δολάρια, σύμφωνα με το Mashable, ενώ μία οθόνη από Gorilla Glass, κοστίζει περίπου στα 3 δολάρια.
Σύμφωνα με το MIT Technology Review report, η εταιρεία GT Advanced technologies προσπαθεί να κατασκευάσει φύλλα από κρύσταλλο ζαφειριού που είναι πιο λεπτά ακόμα και από μία ανθρώπινη τρίχα. Αν τα καταφέρει, θα μπορεί η επίστρωση αυτή πάνω στις οθόνες, να χρησιμοποιηθεί, αλλά και να είναι οικονομικότερη για τους κατασκευαστές.
Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, το κρύσταλλο ζαφειριού έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από εταιρείες που φτιάχνουν τα εξωφρενικά ακριβά τηλέφωνα, όπως αυτό το Lamborghini που κοστίζει περίπου 3000 ευρώ. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί το επόμενο iPhone ή Samsung Galaxy S4 με οθόνη από αυτό το υλικό, να χρειαστεί να το πληρώσουμε σε ανάλογη τιμή. Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι Ρώσοι μεγιστάνες αυτού του κόσμου, είναι λίγοι.

Σχόλια