Loading...

H Microsoft θα υποστηρίζει τα Windows Phone 7 και 8 μέχρι το 2014

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/17/2013 -


Η Microsoft υπόσχεται πως θα υποστηρίξει τα Windows Phone 7 και Windows Phone 8 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρίας. Ο ιστότοπος αναφέρει τις ημερομηνίες που μέχρι τότε η εταιρία σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη και την έκδοση ενημερώσεων ασφαλείας (όπως κάνει και στα επιτραπέζια συστήματα Windows). Είναι ένα θετικό σημάδι για όλους τους ιδιοκτήτες των Windows Phone καθώς οι συσκευές τους θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις για πολλούς μήνες ακόμη.

Αν έχετε τηλεφωνική συσκευή με Windows Phone 7 , θα δικαιούστε ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου 2014. Αν έχετε την τελευταία έκδοση του Windows Phone , η Microsoft θα σας υποστηρίζει με ενημερώσεις μέχρι την 8η Ιουλίου 2014. Η Microsoft αναφέρει σχετικά:

"H Microsoft θα έχει διαθέσιμες αναβαθμίσεις για το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σου, περιλαμβανομένων των ενημερώσεων ασφαλείας για περίοδο 18 μηνών από την ημερομηνία έναρξης διάθεσης του προϊόντος  Η διανομή των ενημερώσεων μπορεί να ελέγχεται από τον πάροχο του δικτύου σας ή από τον κατασκευαστή της συσκευής ανάλογα από ποιόν αγοράσατε την συσκευή σας. Οι ενημερώσεις θα ποικίλουν ανάλογα με την χώρας σας με την περιοχή και τις δυνατότητες της συσκευής σας"

Τι σημαίνουν αυτά για τους καταναλωτές?

Θα λαμβάνετε ανημερώσεις στο τηλέφωνο σας με Windows Phone (είτε την έκδοση 7.8 είτε την 8) μέχρι το 2014. Όσοι έχουν παλιότερες συσκευές θα αναβαθμίζονται για να εκμεταλεύονται εκδόσεις βασικών λειρτουργιών, ενώ οι συσκευές με Windows Phone 8 θα δουν και την επόμενη έκδοση του Windows Phone, που θα προκαλέσει νέο κύκλο υποστήριξης.

Nokia Lumia Document

Μαζί με τις αναβαθμίσεις του Windows Phone 8, φημολογείται πως και τα Wιndows Phone 7.8 δεν θα είναι η τελευταία έκδοση για τις παλιότερες συσκευές. Σε παρουσίαση της Νοκια διέρρευσε πως θα υπάρξει και άλλη που θα ακολουθήσει το Windows Phone 8. 

Η Microsoft δεν αποκαλύπτει ακόμη κάτι σχετικά , και παραμένουμε αισιόδοξοι πως δεν θα είναι το τέλος της διαδρομής για τα Windows Phone . Οι προαναφερθέντες ενημερώσεις θα είναι υπό τον έλεγχο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και των κατασκευαστών των συσκευών. Η διαθεσιμότητα τους θα εξαρτάται από την χώρα και την περιοχή. 

Με τα windows 8 η Microsoft θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ενημερώσεις OTA (over the air) επιτρέποντας στους πελάτες να αναβαθμίζουν τα κινητά τους Windws Phone χωρίς να χρειάζεται να τα συνδέουν σε υπολογιστή.

Σχόλια