Loading...

H TSMC κατασκευάστρια του Α7 για την Apple

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/14/2013 -

TSMCapple960
Από την DigiTimes και κάποιες πηγές από τον τομέα της τεχνολογικής βιομηχανίας, πηγάζουν έντονες φήμες ότι η ταϊβανέζικη TSMC είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου Α7 επεξεργαστή [SoC] στα 20nm για λογαριασμό της Apple
Ο εν λόγω επεξεργαστής θα είναι κατά πολλούς η αιχμή του δόρατος για την αμερικανική εταιρεία και θα εξοπλίσει την επόμενη γενιά προϊόντων που θα διατεθούν το 2014.
Οι φήμες αυτές ενισχύθηκαν την περασμένη Πέμπτη με την εμφάνιση μιας αναφοράς που καταλόγιζε στην TSMC την υλοποίηση ενός καινούριου chip, παράγωγο μιας νέας και φιλόδοξης συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών η οποία ήταν στο τραπέζι εδώ και καιρό και μάλλον βρήκε μια διέξοδο και μια καλή αρχή.
TSMCman960
Το τεχνολογικό δίκτυο CNET επισήμανε ότι κατά πάσα πιθανότητα η διαδικασία είναι ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του SoC και με τα σχέδια ολοκληρωμένα θα μπει στην παραγωγή κάποια στιγμή τον Μάιο ή τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Η μονάδα παράγωγης θα είναι ενδεχομένως αυτή στο Tainan Science Park, εγκατάσταση που έχει δεχθεί επενδύσεις ύψους 17 εκατ. δολαρίων.
Η TSMC τον Ιανουάριο που μας πέρασε δήλωσε με σιγουριά ότι το 2013 θα είναι η χρονιά της και στα χρονοδιαγράμματα της φαίνεται ότι σχεδόν 100% από την παγκόσμια παραγωγή chips στα 28nm θα προέρθει από τα δικά της εργοστάσια, γεγονός που ενισχύει την δυνατή συνεργασία με την απαιτητική Apple που τον τελευταίο καιρό αλλάζει έναν έναν τους προμηθευτές της.

Σχόλια