Loading...

HTC: Μειωμένα τα έσοδα της εταιρείας για τον μήνα Φεβρουάριο του 2013

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/08/2013 -

Η HTC δεν βρίσκεται και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση την τελευταία περίοδο και σε κάτι τέτοιο δεν βοηθάει και το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά. Το νέο One smartphone, αν και έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως μια πολύ καλή συσκευή, εντούτοις δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κορυφαία handsets της αγοράς, όπως τα iPhone της Apple και τα Galaxy της Samsung.

Πριν από λίγες μέρες μόνο, η εταιρεία δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα και η εικόνα η οποία έχει διαμορφωθεί χαρακτηρίζεται ως δυσχερής. Τα έσοδα σημειώνουν πτώση κατά 44% έτσι ώστε να διαμορφωθούν τελικά στα $384 εκ.

Το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά smartphone δεν επιτρέπει σε κατασκευαστές όπως την Sony, HTC και την LG να επιβιώσουν από τους δύο κυρίαρχους την Apple και την Samsung. Υπενθυμίζεται ότι το Q2 2012 η Sony κατέγραψε απώλειες της τάξεως των $200 εκ. με την LG να διαγράφει ανάλογη πορεία.

H HTC από την μεριά της είχε την ευκαιρία να επιβιώσει στην όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά, αρχικά με τα One X, S και V series και τώρα με το One, ωστόσο όμως κανένα από αυτά δεν κατάφερε να επιτελέσει αποτελεσματικά το στόχο του, καθώς η Apple και η Samsung συνεχίζουν να κατέχουν το 98% των εσόδων από την πώληση smartphones.

Σχόλια