Loading...

HTC: «Τα widgets δεν χρησιμοποιούνται ευρέως»

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/03/2013 -
 

Την έκδοση του Sense 5.0 παρουσίασε η HTC με την πιο πρόσφατη συσκευή-ναυαρχίδα της, το One, με το γνωστό περιβάλλον εργασίας να δέχεται μια ισχυρή δόση ανανέωσης και να αναμένεται πως θα φτάσει και σε προγενέστερες συσκευές της κατασκευάστριας από την Ταϊβάν. Τι οδήγησε όμως την HTC στο να δώσει μια καινούργια εμφάνιση στο Sense;

Σύμφωνα με άρθρο του Drew Bamford, βοηθού αντιπροέδρου στον τομέα χρηστικής εμπειρίας, στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας, η HTC έγινε «μαθητής γύρω από το θέμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς» κατά την κατασκευή του νέου Sense, λαμβάνοντας υπόψιν και τα σχόλια που λάμβανε από τους χρήστες των συσκευών της.

Σύμφωνα με τον Bamford, τα ευρήματα έδειξαν πως οι περισσότεροι χρήστες δεν διακρίνουν την διαφορά μεταξύ των widgets και των apps και πέρα από κάποια «ζωντανά» αντικείμενα όπως τα στοιχεία του καιρού, του ρολογιού και της μουσικής, τα widgets χρησιμοποιούνται σε ποσοστό λιγότερο του 10% των χρηστών. Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τον Bamford, μετά τον πρώτο μήνα παραμετροποίησης και βελτιστοποίησης, το 80% των χρηστών δεν ασχολείται με την παραμετροποίηση της homescreen στα τηλέφωνα της εταιρείας.

Τα ευρήματα της έρευνας επέτρεψαν στην HTC να «οραματιστεί» από την αρχή τις πληροφορίες που κάνουν την εμφάνιση τους στην πρώτη οθόνη που αντικρίζει ο χρήστης ανοίγοντας την συσκευή του, κάτι που οδήγησε στην δημιουργία του BlinkFeed, μέσω του οποίου δίνεται πρόσβαση σε πληροφορίες που ανανεώνονται συνεχώς και που προέρχονται από social networks και news feed. «Τώρα, κάθε φορά που ανοίγεις το καινούργιο σου HTC One, σε περιμένει καινούργιο περιεχόμενο] προσθέτει ο βοηθός αντιπροέδρου στον τομέα χρηστικής εμπειρίας της HTC μέσω του κειμένου του.

Εσάς, πως σας φάνηκε το ανανεωμένο Sense 5.0;

Σχόλια