Loading...

Υπό πίεση οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη από τις συμφωνίες για το iPhone

  • Άρθρο του Neumann
  • at 3/23/2013 -


Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times αρκετές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, κυρίως από τη Γαλλία, έχουν καταθέσει λεπτομέρειες των συμφωνιών τους με την Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και θα τις εξετάσει για τυχόν ατασθαλίες χωρίς, ωστόσο, να έχουν κατατεθεί επίσημα παράπονα.

Η Apple απαιτεί από τους παρόχους την εκ των προτέρων αγορά των iPhone κάτι που δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνες τις εταιρείες. Παρόλο που η ζήτηση για το προϊόν είναι αρκετά μεγάλη οι πάροχοι αναγκάζονται να προμοτάρουν επιθετικά αυτό το μοναδικό προϊόν εις βάρος της ανταγωνιστικότητας δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα σε περίπτωση που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί επίσημη έρευνα. Η Apple από τη μεριά της αναφέρει ότι τα συμβόλαια είναι καθόλα νόμιμα οπουδήποτε στην Ευρώπη. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εάν θα υπάρξει επίσημη έρευνα από την Ευρώπη αν και οι πάροχοι θα πρέπει να καταθέσουν αποδείξεις ότι αυτή η πρακτική αυτή έχει πλήξει τους καταναλωτές και τον ανταγωνισμό.





Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...