Loading...

Lenovo: «Ανοικτά» σενάρια εξαγοράς της Blackberry αφήνει ο CEO

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/12/2013 -

Μια από τις υψηλότερες τιμές που έχει σημειώσει τον τελευταίο μήνα κατέγραψε χθες η μετοχή της Blackberry (πρώην RIM), παρουσιάζοντας άνοδο 10% και φτάνοντας στα 14,90 δολάρια, μετά τις δηλώσεις του CEO της κινεζικής Lenovo, Yang Yuanqing, σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της καναδικής εταιρείας.

Όπως δήλωσε λοιπόν ο Yuanqing στην γαλλική Les Echos, μια συμφωνία για εξαγορά της Blackberry «θα μπορούσε να έχει λογική, θα πρέπει όμως πρώτα να αναλύσω την αγορά και να καταλάβω ποια ακριβώς είναι η σημαντικότητα της συγκεκριμένης εταιρείας.» Το σχόλιο αυτό έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Wong Wai Ming, επικεφαλής επί οικονομικών θεμάτων της Lenovo, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο γνωστοποιούσε πως η εταιρεία του «εξετάζει όλες τις ευκαιρίες».

Η Blackberry ξεκίνησε πέρσι την διερεύνηση όλων των στρατηγικών επιλογών που διαθέτει, αν και μια πιθανή εξαγορά της από την Lenovo θα αντιμετωπίσει σχετικές δυσκολίες στην ολοκλήρωση και στην έγκριση της, μιας και οι ρυθμιστικές Αρχές του Καναδά θεωρούν την εταιρεία εξαιρετικά σημαντική. Και οι Αρχές των ΗΠΑ θα έβαζαν όμως τα δικά τους «εμπόδια», μιας και οι συσκευές της χρησιμοποιούνται από μια σειρά αμερικανικών εταιρειών.

Σχόλια